Karolína Plíšková potvrdila proti Strýcové roli favoritky, výběr Kvitové snížil ve čtyřhře

Černý tým Karolíny Plíškové vstoupí do závěrečného dne charitativní tenisové soutěže družstev Tipsport Elite Trophy s vedením 4:3. Po výhrách obou dvojčat Kristýny a posléze také světové trojky Karolíny Plíškové snížily na pražské Štvanici manko růžového výběru Petry Kvitové elitní deblistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turnaj na pražské Štvanici.

Turnaj na pražské Štvanici. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Po propršené neděli nejprve Tereza Martincová porazila na antuce v podělní dohrávce Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:4 a 6:2. V utkání nadějí sice zástupkyně Kvitové Linda Fruhvirtová zdolala Nikolu Bartůňkovou 6:2, 6:1, ale vedení vrátila černému týmu Kristýna Plíšková výhrou 6:2, 6:4 nad nejistou Alexandrovovou. Karolína Plíšková pak potvrdila roli favoritky v utkání s Barborou Strýcovou výhrou 6:2 a 6:3.

Strýcová si na charitativním turnaji družstev poradila s Vondroušovou. Sestry Plíškovy čeká čtyřhra

Číst článek

Také ve čtyřhře se naplnily papírové předpoklady, i když se bývalé deblové světové jedničky Krejčíková se Siniakovou proti dvojici Markéta Vondroušová, Martincová nadřely. Dvojnásobné grandslamové vítězky uspěly 6:1 a 7:6, přičemž vyrovnaný druhý set trval hodinu a domácí pár měl setbol.

Souboj Plíškové s 31. hráčkou dvouhry a druhou deblistkou světa Strýcovou byl vrcholem dne a úspěšnější v něm za 67 minut byla razantnější Plíšková. „Mělo to správný tenisový náboj. Začátek byl nijaký, tak dva dny jsem tady seděla, takže jsem to čekala, ale potom to byl docela dobrý tenis,“ řekla Plíšková v O2 TV.

Duel Martincové s 27. hráčkou žebříčku dvouhry WTA Alexandrovovou začal v sobotu večer a byl za stavu 6:4 a 2:1 kvůli bouřce přerušen. Deštivé počasí nedovolilo hrát ani v neděli a v pondělní dohrávce Martincová těžila z chyb soupeřky.

Patnáctiletá Fruhvirtová i za pomoci rad dvojnásobné vítězky Wimbledonu Kvitové souboji s Bartůňkovou dominovala. „Všechno byly základní a důležité rady, nezatěžovaly mě ničím složitým. Bylo to fajn,“ řekla Fruhvirtová.

I Kristýna Plíšková využila nerozehranosti Alexandrovové. Dala deset es a odvrátila sedm z osmi brejkbolů. „Trošku jsem se toho bála, protože s ní mám negativní bilanci, ale hrála jsem líp, než jsem čekala, a držel mě servis,“ řekla.

První turnaj čtyřdílné série skončí čtyřmi zápasy v úterý.

Charitativní turnaj družstev žen Tipsport Elite Trophy v Praze:

Černý tým Karolíny Plíškové - Růžový tým Petry Kvitové 4:3
Martincová - Alexandrovová 6:4, 6:2, Bartůňková - Fruhvirtová 2:6, 1:6, Alexandrovová - Kr. Plíšková 2:6, 4:6, Karolína Plíšková - Strýcová 6:2, 6:3, Martincová, Vondroušová - Krejčíková, Siniaková 1:6, 6:7 (4:7).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme