Připravoval Berdycha i Kvitovou: Vydra promluvil o rozchodech, srbské vůli a Federerově věštění

Většina nejlepších tenistů je v těchto dnech v Austrálii a platí to také o lidech, kteří jim v kariéře pomáhají. Třeba jako kondiční kouč David Vydra. Trenér s mnohaletými zkušenostmi s předními profesionály veřejně promluvil poprvé od podzimního konce u Petry Kvitové – pro Olympijský podcast Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dlouhá léta pomáhá špičkovým tenistům, a tak s nimi také leccos zažil. Poznal, jak Roger Federer komentuje zápasy nebo třeba jak se po konci sezony dokáže „odvázat“ Novak Djoković.

Tenistka Kvitová hlásí změny v týmu. S přípravou jí budou pomáhat dva kondiční trenéři

Číst článek

Kondiční kouč David Vydra byl hostem Olympijského podcastu Radiožurnálu a rozpovídal se o životě českých, ale i světových tenisových hvězd.

Sám se aktivně věnoval triatlonu, a to na velmi slušné úrovni. Když pak přišla nabídka pomáhat s kondiční přípravou tenistů, neváhal.

„Říkal jsem si, hodili mě do vody, tak musíš plavat, přece se neutopíš,“ vzpomíná na své začátky David Vydra, pracoval pro grandslamové šampiony Martina Damma a Inda Leandra Paese, přední deblistce - Lucii Hradecké - zatím krátkodobě pro změnu pomáhá teď, ale dohromady 11 let strávil u předních českých singlistů Tomáše Berdycha a Petry Kvitové.

Rozchody

„Já si myslím, že bylo asi těžší odcházet od Tomáše Berdycha, protože to bylo poprvé. Tehdy to bylo Tomášovo rozhodnutí a možná se mi to hůř neslo, ale zažili jsme spolu spoustu hezkých věcí, takže to byla chvilková věc. U Petry to také nebylo lehké, hlavně díky tomu, z čeho se musela dostat,“ okomentoval dva bolestivé rozchody David Vydra.

Tenisem v bance protestovali proti investicím do paliv. Nyní stojí aktivisté před švýcarským soudem

Číst článek

Za sedm let u Tomáše Berdycha i čtyři roky u Petry Kvitové toho zažil hodně, poznal vůli Srba Novaka Djokoviće nebo neobvyklé komentátorské schopnosti Švýcara Rogera Federera.

Věštec Federer

„Byli jsme na nějakém turnaji v šatně a Roger tam vylezl ze sprchy a koukal se v televizi na nějaký zápas. Díval se na to a komentoval to tak, že napřed říkal, kam to ten hráč zahraje,“ udivoval se nad pozoruhodnými pozorovacími schopnostmi jednoho z nejlepších tenistů na světě Vydra.

Nejenom o životě s nejlepšími tenisty světa vypráví kondiční kouč David Vydra v čerstvém dílu Olympijského podcastu, který si můžete kdykoli poslechnout na webu naší stanice nebo na audioportálu mujRozhlas.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme