Martincová si s loučící se Serenou Williamsovou nezahraje, v Torontu nestačila na Bencicovou

Tenistka Tereza Martincová podlehla v úvodním kole turnaje v Torontu 4:6, 2:6 Švýcarce Belindě Bencicové. Přišla tak o možnost zahrát si v 2. kole proti americké legendě Sereně Williamsové, která po US Open ukončí kariéru. Poslední z původně pětice Češek na turnaji zůstala Karolína Plíšková, jež se střetne s Američankou Amandou Anisimovovou.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Tereza Martincová

Česká tenistka Tereza Martincová | Foto: Eric Bolte | Zdroj: Reuters

Jednasedmdesátá hráčka žebříčku Martincová prošla v Torontu úspěšně dvoukolovou kvalifikací, ale v hlavní soutěži narazila na soupeřku, proti níž se jí dlouhodobě nedaří. S aktuální světovou dvanáctkou Bencicovou neuhrála pražská rodačka v předchozích čtyřech duelech ani set a pátý vzájemný zápas nebyl výjimkou.

Martincová se v utkání dostala jen k jednomu brejkbolu, který olympijská vítězka z Tokia odvrátila, a vypadla za hodinu a čtvrt. Připsala si tak sedmou porážku z posledních osmi zápasů v hlavní soutěži turnajů WTA Tour.

Bencicová se v dalším zápase utká se čtyřicetiletou Williamsovou, jež si v 1. kole připsala první vítězství na tour po 14 měsících. Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka naznačila, že se po US Open chystá tenisový svět definitivně opustit.

ĆTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme