Skvělá šňůra Plíškové pokračuje, v Torontu vyřadila Sakkariovou a postoupila do čtvrtfinále

Karolína Plíšková postoupila na tenisovém turnaji v Torontu do čtvrtfinále. Třetí nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka porazila 6:1, 6:7, 6:3 a podruhé v sezoně vyhrála tři zápasy za sebou. Příští soupeřkou české tenistky v přípravě na grandslamové US Open bude poprvé v kariéře Číňanka Čeng Čchin-wen.

Toronto (Kanada) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na turnaji v Torontu

Karolína Plíšková na turnaji v Torontu | Foto: Dan Hamilton | Zdroj: Reuters / USA TODAY

Plíšková začala proti Sakkariové výborně, až do stavu 5:0 povolila soupeřce v každém gamu maximálně jediný fiftýn a nakonec úvodí sadu vyhrála 6:1. Ve druhé vedla už 4:2 a 5:3, jenže nakonec ztratila i tie-break v poměru 9:11, byť měla tři mečboly.

Do rozhodující sady 14. hráčka světa a bývalá jednička Plíšková opět vlétla ziskem brejku. Za stavu 5:2 měla další mečbol a o dva gamy později po dvou a půl hodinách při vlastním podání osmifinálovou bitvu ukončila. Pomohla si k výhře 10 esy.

Plíšková potvrdila, že proti těm nejlepším soupeřkám se jí daří. Na tvrdém povrchu už drží pětizápasovou neporazitelnost proti soupeřkám z top 5, což je dosud nejdelší šňůra v její kariéře.

Její příští soupeřka devatenáctiletá Čeng Čchin-wen přehrála domácí naději Biancu Andreescuovou 7:5, 5:7 a 6:2.

Z turnaje už vypadla jedna z favoritek a světová jednička Iga Świąteková. Polská teniska nezvládla třísetovou bitvu s Brazilkou Beatrzi Haddadovou Maiaovou a prohrála 3:6, 6:3, 5:7. Po Wimbledonu a turnaji ve Varšavě tak zažila Świąteková třetí nepovedený turnaj.

Tenisový turnaj žen v Torontu, dvouhra - 3. kolo:

Karolína Plíšková (14-ČR) - Sakkariová (3-Řec.) 6:1, 6:7 (9:11), 6:3, Bencicová (12-Švýc.) - Muguruzaová (8-Šp.) 6:1, 6:3, Putincevová (Kaz.) - Riskeová (USA) 6:3, 7:5, Čeng Čchin-wen (Čína) - Andreescuová (Kan.) 7:5, 5:7, 6:2.

ČTK, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme