‚Nemohu hrát věčně.‘ Serena Williamsová po vítězství v Torontu potvrdila blížící se konec kariéry

Více než rok čekala na vítězství ve dvouhře, ale v Torontu se Serena Williamsová konečně dočkala. Čtyřicetiletá tenisová legenda po zápase s Nuriou Parrizas Diazovou ale novinářům potvrdila, že konec její bohaté kariéry se blíží.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto (Aktualizováno: 16:39 9. 8. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Serena Williamsová

Tenistka Serena Williamsová | Foto: Dan Hamilton | Zdroj: Reuters

57. hráčka žebříčku WTA Parrizas Diazová byla Williamsové vyrovnanou soupeřkou, ale nakonec po dvou hodinách prohrála 3:6 a 4:6. Pro držitelku třiadvaceti grandslamů šlo o velice důležitý triumf, svou poslední výhru v singlu zaznamenala totiž až na loňském French Open.

Souboj aktuálně nejlepších českých tenistek vyhrála Plíšková, turnaj v Torontu skočil pro Bouzkovou

Číst článek

„Byla to dlouhá doba, za výhru jsem moc šťastná. Už jsem skoro zapomněla, jaký je to pocit. Mentálně se do toho stále dostávám, stále nejsem tam, kde bych chtěla být. Ale jakýkoliv zápas, výhra či prohra, mi pomůže se tam dostat,“ řekla po postupu z 1. kola Williamsová novinářům. 

Čtyřicetiletou tenistku poslední roky trápily kromě formy i zranění. Nyní se ale cítí po fyzické stránce na trénincích dobře a doufá, že si to přenese i na soutěžní kurty. Při otázce o její motivaci nadále soutěžit ale přiznala, že její bohatá kariéra se možná blíží konci.

„Je to takové světlo na konci tunelu. To světlo reprezentuje svobodu. Myslím, že se světlu už přibližuji a nemohu se dočkat, až se k němu dostanu. Sice miluji hraní, ale nemohu to dělat věčně,“ řekla Williamsová.

Svá slova následně potvrdila pro magazín Vogue. „Nikdy jsem neměla ráda slova odchod do důchodu. Přemýšlím o tom jako o přechodu, ale chci být při užití tohoto slova opatrná, protože pro určitou komunitu lidí to znamená něco velmi specifického a důležitého. Asi nejlepší slovo, které by to popsalo, je evoluce. Chci vám říct, že se vyvíjím směrem od tenisu k jiným věcem, které jsou pro mne důležité," uvedla.

Američanka nadále patří mezi legendy sportu na jejích 23 grandslamů nedosáhla v open éře (od roku 1969) ještě žádná hráčka ani hráč. K tomu je držitelkou čtyř olympijských medailí a nespočtu titulů ve čtyřhře.

„Na výhru na Wimbledonu jsem neměla. Nevím, jestli mám výhru v New Yorku, ale určitě se o to pokusím,“ naznačila Williamsová, že se pokusí proměnit poslední mečbol na zisk 24. grandslamu. Vyrovnala by tak celkovou rekordmanku Margharet Courtovou, která v 70. a 80. letech před začátkem open éry vládla světovému tenisu.

V příštím kole může Williamsová narazit na českou tenistku Terezu Martincovou, ta si ale musí nejdříve poradit se Švýcarkou Belindou Bencicovou. 

Na rozdíl od své mladší sestry se Venus Williamsové vstup do turnaje v Torontu nepovedl. Dvaačtyřicetiletá tenistka prohrála 2:6, 3:6 z Jil Teichmannovou.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme