Krejčíková se Siniakovou mají titul z Toronta. V singlu vyhrála Andreescuová, Williamsová jí finále vzdala

České tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková vyhrály na turnaji v Torontu čtyřhru a po dvou grandslamech získaly třetí společný titul. Nejvýše nasazený pár ve finále porazil Němku Annu-Lenu Grönefeldovou a Demi Schuursovou z Nizozemska 7:5, 6:0. Ve dvouhře zvítězila devatenáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová. Favorizovaná Američanka Serena Williamsová zápas o titul vzdala za stavu 1:3 kvůli bolestem zad.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká tenistka Serena Williamsová

Americká tenistka Serena Williamsová | Foto: John E. Sokolowski | Zdroj: Reuters

Siniaková a Krejčíková ovládly loni Roland Garros i Wimbledon a vedly světový žebříček. Do finále se v této sezoně dostaly podruhé, v březnu na tvrdém povrchu v Indian Wells v posledním zápase neuspěly.

V osmnácti letech musel ukončit tenisovou kariéru. Teď je Stočes úspěšným koučem

Číst článek

Turnajové trojky Grönefeldovou a Schuursovou připravily české hráčky v obou setech třikrát o podání. Zatímco ale úvodní sada byla přesto vyrovnaná, v druhé už české tenistky zůstaly při svém servisu pevné a vyhrály ji za 24 minut s nulou.

Domácí hráčka ovládla na Rogers Cupu dvouhru přesně po půl století, v roce 1969 triumfovala kanadská tenistka Faye Urbanová. Andreescuová, světová sedmadvacítka a čtvrtfinálová přemožitelka Karolíny Plíškové, získala druhý titul v letošním roce i na okruhu WTA celkově, předtím uspěla v březnu v Indian Wells.

Naopak sedmatřicetiletá Williamsová na první titul po mateřské pauze stále čeká, naposledy zvítězila předloni na Australian Open. Ještě v závěru čtvrté hry vyslala na soupeřčinu polovinu kurtu nechytatelný return, ale po dalším míči si odešla sednout a Andreescuové v slzách sdělila, že kvůli bolestem v zádech nemůže pokračovat.

V sobotním semifinále svedla držitelka 23 grandslamových titulů Williamsová třísetovou bitvu s Marií Bouzkovou, která se po životním turnaji posune ve světovém žebříčku na 53. místo.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,830.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Andreescuová (Kan.) - S. Williamsová (8-USA) 3:1 skreč.
Čtyřhra - finále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Grönefeldová, Schuursová (3-Něm./Niz.) 7:5, 6:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme