‚Každé vydělané euro díky potu a slzám.‘ Djokovič vyrovnal Federera a získal nejvyšší odměnu v historii

Novak Djoković se znovu zapsal do tenisové historie. Pětatřicetiletý Srb porazil v Turíně Nora Caspera Ruuda 7:5 a 6:3 a vyhrál pošesté v kariéře Turnaj mistrů. Vyrovnal tak rekord Švýcara Rogera Federera. Jeho výhru dokumentoval i Radiožurnál Sport.

Tento článek je více než rok starý.

Turín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djokovič s pohárem z Turnaje mistrů

Novak Djokovič s pohárem z Turnaje mistrů | Foto: LaPresse | Zdroj: Reuters

Esem zakončil Novak Djoković finálový duel letošního Turnaje mistrů v Turíně. Ani ve čtvrtém vzájemném zápase s Norem Ruudem neztratil set. Sezonu tak srbský tenista zakončil mnohem veseleji, než ji začal, když byl v lednu vyhoštěn z Austrálie kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si vítěze Turnaje mistrů Novaka Djokoviče

„Cítím velké uspokojení a také úlevu. A to hlavně kvůli tomu, čím jsem si letos prošel. To, že jsem se nemohl zúčastnit Australian Open, mě v úvodu roku ovlivnilo. Trvalo mi, než jsem se zase na kurtu dostal zpátky ke své hře,“ vzpomínal Djoković na svůj první letošní triumf na květnovém turnaji v Římě.

Shodou okolností i poslední trofej v roce 2022 získal v Itálii. Za triumf na letošním Turnaji mistrů v Turíně dostal navíc Djoković šek na nejvyšší jednorázovou odměnu v historii tenisu. Jako neporažený vítěz získal v přepočtu víc než 111 milionů korun.

„Myslím, že každé euro, které jsem si kdy vydělal, bylo díky potu a slzám. Nic neberu jako samozřejmost. Vím, jaké to je mít ‚nulu‘, pětičlennou rodinu a k tomu ve válce. Nezapomínejme, odkud pocházím a v jaké době jsem vyrůstal. Takže znám i opačnou stránku a to mi v životě pomáhá víc si vážit toho, co jsem získal,“ komentoval Djoković vysokou výhru. 

Závěrečný turnaj sezóny ovládl Djoković už v roce 2008 a pak čtyřikrát po sobě v letech 2012 až 2015.

„Mám velmi dobrou paměť, co se týče mých zápasů a všeho, čeho jsem na kurtu dosáhl. Ale neumím si vybavit, který triumf na Turnaji mistrů byl nejtěžší. Každé vítězství je unikátní. Myslím, že první triumf v roce 2008 proti Davyděnkovi v Šanghaji. Poprvé je to samozřejmě vždy speciální,“ prohlásil Novak Djoković, který stejně Švýcar Federer dokázal vyhrát Turnaj mistrů šestkrát.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme