‚Doufám, že doma si to lidé aspoň trochu užili.‘ Thiem porazil Nadala a je v semifinále Turnaje mistrů

Rakouský tenista Dominic Thiem porazil na Turnaji mistrů Španěla Rafaela Nadala ve dvou tie-breacích a je prvním semifinalistou. Jistotu postupu mu dala úterní výhra řeckého obhájce titulu Stefanose Tsitsipase, jenž odvrátil mečbol Andreji Rubljovovi a po jasném začátku vydřel vítězství 6:1, 4:6, 7:6. Ve čtvrtek se Nadal a Tsitsipas utkají o druhé postupové místo ze skupiny.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakouský tenista Dominic Thiem

Rakouský tenista Dominic Thiem | Zdroj: Reuters

Vítězové úvodního kola v londýnské O2 areně Thiem a Nadal bojovali o druhé vítězství dvě a půl hodiny. V prvním setu, v němž neměl ani jeden brejkbol, byl Nadal k úspěchu blíže. Druhý hráč žebříčku ale dva setboly proti světové trojce nevyužil a prohrál zkrácenou hru 7:9.

Světová jednička na úvod Turnaje mistrů nezaváhala. Djoković si poradil se Schwartzmanem ve dvou setech

Číst článek

Ve druhé sadě si oba drželi servis až do sedmého gamu a jako první ho ztratil Thiem, šampion letošního US Open. Brejk si ale hned vzal zpátky, poté promarnil tři mečboly, ale antukového krále Nadala nakonec udolal opět 7:6, tentokrát tie-breaku vyhrál 7:4 po pátém proměněném mečbolu.

„Tohle byl určitě jeden z nejlepších zápasů, co jsem kdy odehrál. Vážně skvělý zápas. Od prvního míčku až po poslední,“ řekl Thiem. „Ale po pravdě řečeno jsem měl štěstí, že jsem vyhrál první set,“ uznal.

Thiem zahrál 37 vítězných míčků při 22 nevynucených chybách, Nadal měl bilanci 25/16. Sedmadvacetiletý Rakušan poprvé v kariéře zdolal španělského rivala podruhé za sebou, v lednu se mu to povedlo ve čtvrtfinále Australian Open, kde sehráli ve čtyřech setech tři tie-breaky.

Nadal potřebuje vyhrát

Nadal Turnaj mistrů ještě nikdy nevyhrál a teď potřebuje ve čtvrtek zdolat Tsitsipase. „Oba jsme hráli na hodně vysoké úrovni. Ale zasloužil si vyhrát, protože v některých klíčových chvílích hrál trochu líp. Rozhodlo jen pár detailů. Ale ani já nehrál zle, proto z toho nemám špatný pocit,“ řekl vítěz 20 grandslamů a třináctinásobný šampion antukového Roland Garros.

V patnáctém vzájemném duelu a úplně prvním v hale v úterý Thiem upravil bilanci na 6:9. Měl také radost, že krajanům alespoň pozvedl náladu po úterním zpřísnění opatření proti šíření koronaviru. „Doufám, že doma si to lidé aspoň trochu užili. A na chvíli zapomněli na těžké časy, které teď prožíváme,“ dodal.

Tsitsipas začal skvěle a první set nad Rubljovem získal za pouhých 19 minut. Poté se ale ruský nováček Turnaje mistrů rozehrál. V tie-breaku dvouhodinové bitvy měl mečbol, ale dvojchybou jej promarnil. Řek už šanci nepustil.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 5,7 milionu dolarů):
Dvouhra - skupina Londýn 2000:
Thiem (3-Rak.) – Nadal (2-Šp.) 7:6 (9:7), 7:6 (7:4), Tsitsipas (6-Řec.) – Rubljov (7-Rus.) 6:1, 4:6, 7:6 (8:6).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme