Karolína Plíšková slaví první výhru na Turnaji mistryň, Andreescuová po prvním setu vzdala

Česká tenistka Karolína Plíšková slaví první vítězství na letošním Turnaji mistryň. Ve svém druhém zápase světová dvojka porazila Kanaďanku Biancu Andreescuovou, která po prvním setu utkání kvůli zranění vzdala.

Tento článek je více než rok starý.

Šen-čen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

První výměny utkání zvládla česká tenistka výborně, když při svém podání šla do vedení 40:0, pak ale ztratila pět míčků v řadě a hned v prvním gemu ztratila servis. Andreescuová pak brejk potvrdila a vedla 2:0, jenže krátce nato přišel nečekaný zvrat.

Zase cítím, že jsme takové dravé, raduje se Strýcová po postupu do semifinále Turnaje mistryň

Číst článek

Ve třetím gamu totiž Kanaďanka špatně došlápla a přivodila si problém s kolenem. Po krátkém ošetřování se sice s obvázanou nohou vrátila na kurt, už ale nepůsobila tak jistě jako předtím. 

Plíškové se tak i díky zranění soupeřky podařilo úvodní set otočit a nakonec ho získat v poměru 6:3. Andreescuová pak zápas vzdala, a tak si Plíčková připsala první vítězství na letošním Turnaji mistryň. 

„Je vidět, že všichni toho mají plné zuby, povrch tomu vůbec nepomáhá. Já sama jsem se cítila po minulém těžkém zápase blbě a bolela mě kolena, což se mi nikdy nestává, ani Halepová skoro nešla trénovat. Plus je samozřejmě konec sezony. Jsem ráda, že žiju,“ říkala Plíšková po zápase.

Devatenáctiletá Andreescuová hrává s různými bandážemi a tejpy na bolavých místech poměrně často. Plíšková byla na něco podobného připravená. „Stalo se to při našem zápase letos v Torontu a taky jsem viděla asi pět jejích duelů a pětkrát z toho byla na umření. Skreč, to je samozřejmě jiná věc. Ale myslím, že kdyby to bylo třeba 5:5 a cítila by šanci, možná by hrála. Těžko říct. Ale jasně, že je mi jí líto,“ doplnila.

Světová dvojka Plíšková udržela naději na postup z Fialové skupiny, v pátek se o něj v Šen-čenu utká v přímém souboji s Rumunkou Simonou Halepovou.

Svitolinová ve dvou zápasech neztratila ani set

Ve druhém středečním zápase si Ukrajinka Elina Svitolinová poradila s Rumunku Simonu Halepovou a po výhře 7:5, 6:3 si zajistila postup do semifinále. Už předtím totiž Svitolinová porazila Plíškovou. Nasazená osmička Svitolinová díky agresivní hře zatím neztratila ani set a má šanci na obhajobu i zisk prvního letošního titulu.

V prvním setu vedla Ukrajinka 3:0, ale Halepová vyrovnala na 3:3. Rozhodl 12. game, v němž wimbledonská vítězka neuhrála při vlastním podání ani fiftýn.

V druhé sadě jako první zaváhala Svitolinová, ale hned vzápětí získala ztracený brejk zpět a servis nezvykle často chybující Halepové prolomila další čistou hrou i za stavu 4:3. Následně odvrátila dva brejkboly a po hodině a 40 minutách proměnila první mečbol.

Tenisový Turnaj mistryň v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch, dotace 14 milionů dolarů):
Dvouhra - Fialová skupina:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Andreescuová (5-Kan.) 6:3 skreč, Svitolinová (8-Ukr.) - Halepová (4-Rum.) 7:5, 6:3.

Čtyřhra - Červená skupina:
Mertensová, Sabalenková (1-Belg./Běl.) - Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching (5-Tchaj-wan) 7:6 (7:5), 6:4.

tat, jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme