Deblistky Krejčíková se Siniakovou postoupily na Turnaji mistryň do finále a mohou obhájit titul

Tenistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si zahrají na Turnaji mistryň o druhý titul za sebou. Obhájkyně loňského vítězství a nasazené jedničky porazily v semifinále lotyšsko-ukrajinský pár Jelena Ostapenková, Ljudmila Kičenoková 7:6, 6:2. Ve finále narazí buď na rusko-belgickou dvojici Veronika Kuděrmětovová, Elise Mertensová, nebo na americko-nizozemskou Desirae Krawczyková, Demi Schuursová.

Tento článek je více než rok starý.

Fort Worth (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková | Foto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia | Zdroj: Reuters

Šestadvacetileté Češky zvítězily nad nasazenými pětkami i ve třetím letošním utkání. Duel ovládly za hodinu a šestatřicet minut a na turnaji v americkém Fort Worth neztratily stále ani set. Olympijské vítězky z Tokia si při čtvrté účasti na Turnaji mistryň v deblu zahrají finále potřetí. Titul mohou obhájit jako sedmý pár v historii.

Alcaraz musí kvůli zranění ukončit sezonu. Světová jednička přijde o Turnaj mistrů a Davis Cup

Číst článek

„Jsem hrdá, že jsme se znovu dostaly do finále,“ řekla po utkání na kurtu Siniaková. „Osobně jsem v každém zápase velmi emotivní, bez toho to už nedokážu. Nebyla jsem navíc úplně spokojená se svým výkonem, ale jsme tým. Bára hrála velmi dobře, snažila jsem si jí krýt záda a povedlo se to,“ doplnila Siniaková.

Vítězky tří letošních grandslamů vstoupily do utkání dobře a po dvou brejcích se ujaly vedení 5:2. Kičenoková si vyžádala zdravotní pauzu a nechala si ošetřit prst levé ruky. Lotyšsko-ukrajinský pár po přestávce odvrátil dva setboly, vyhrál čtyři hry za sebou a set dospěl do zkrácené hry. V ní však Češky uspěly 7:5. Během první sady si pomohly pěti esy.

Krejčíková se Siniakovou využily psychické výhody i v úvodu druhého setu. Brzy získaly další brejk a Kičenoková se za stavu 1:4 nechala znovu ošetřit. Turnajové pětky ještě zabojovaly a snížily, Češkám se ale za stavu 2:4 podařilo odvrátit dva brejkboly a dotáhly duel k postupu.

„Těší mě, jak jsme zatím na turnaji zvládly všechny nepříjemné chvíle a zítra nás čeká ještě jeden zápas,“ dodala Krejčíková s tím, že pokud Češky finále vyhrají, zatancují si pak i se všemi členy organizačního týmu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme