České deblistky prošly na Turnaji mistryň do semifinále, světová dvojka Džábirová v singlu končí

České deblistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou bez ztráty setu prošly na Turnaji mistryň do semifinále. V něm naopak bude chybět světová dvojka v singlu Uns Džábirová, která podlehla v závěrečném utkání své skupiny Marii Sakkariové 2:6, 3:6. Vedle Sakkariové, která už měla v americkém Fort Worth jistý postup, jde dál z druhé příčky Běloruska Aryna Sabalenková. Ta předtím porazila Američanku Jessicu Pegulaovou 6:3, 7:5.

Tento článek je více než rok starý.

Fort Worth (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. | Foto: Susan Mullane-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Úspěšné loučení se skupinou Rosie Casalsové mají za sebou ve čtyřhře Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Obhájkyně titulu deklasovaly s postupem v kapse již vyřazený pár Pegulaová a Cori Gauffová 6:2, 6:1.

Také nasazené jedničky procházejí dosud turnajem bez ztráty setu. Z druhého místa se kvalifikovala americko-nizozemská dvojice Desirae Krawczyková, Demi Schuursová.

Vondroušová se po půlroční pauze dočkala výhry, českou tenistku od dubna trápilo zraněné zápěstí

Číst článek

Finalistka letošního Wimbledonu a US Open Džábirová, která se do prestižního turnaje probojovala jako první hráčka z arabských zemí v historii, měla boj o postup ve svých rukou. Po předchozím vítězství Sabalenkové nad Pegulaovou ale musela Sakkariovou zdolat bez ztráty setu.

Tunisanka držela krok jen v úvodu. Od stavu 1:2 přišla třikrát o servis, první sadu prohrála za pětatřicet minut a její naděje vzaly definitivně za své. Ve druhém setu byla navíc Řekyně při podání stoprocentní a duel uzavřela druhým proměněným mečbolem.

Světová pětka Sakkariová, která se do Turnaje mistryň kvalifikovala jako úplně poslední, se utká v semifinále s Francouzkou Caroline Garciaovou, nebo Ruskou Darjou Kasatkinovou. Sabalenkovou čeká světová jednička Iga Šwiateková z Polska, jež má před závěrečným duelem s Gauffovou ve skupině Tracy Austinové jistý postup z prvního místa.

Na jméno semifinálových soupeřek budou v sobotu čekat i Krejčíková se Siniakovou. Šestadvacetileté tenistky mohou v soutěži navázat na letošní triumfy z Australian Open, Wimbledonu a US Open a obhájit titulu z Turnaje mistryň jako sedmý pár v historii.

Tenisový Turnaj mistryň ve Fort Worth (tvrdý povrch, dotace 5 milionů dolarů):
Dvouhra:
Skupina Nancy Richeyové:
Sakkariová (5-Řec.) - Džábirová (2-Tun.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra:
Skupina Rosie Casalsové:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Pegulaová, Gauffová (3-USA) 6:2, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme