Siniaková si v Moskvě došla s parťačkou Ostapenkovou pro deblový titul, Vondroušová vypadla

Česká tenistka Markéta Vondroušová si o titul na halovém turnaji v Moskvě nezahraje. Stříbrná olympijská medailistka v semifinále prohrála 3:6 a 4:6 s devátou nasazenou Anett Kontaveitovou z Estonska. Naopak Kateřina Siniaková získala s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou titul ve čtyřhře. Ve finále porazily ukrajinsko-rumunský pár Nadija Kičenoková, Raluca Olaruová 6:2, 4:6 a 10:8.

Moskva (Aktualizováno: 16:18 23. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková slaví zisk titul s Jelenou Ostapenkovou.

Kateřina Siniaková slaví zisk titul s Jelenou Ostapenkovou. | Foto: EVGENIA NOVOZHENINA | Zdroj: Reuters

Vondroušová v předchozích třech zápasech na Kremlin Cupu neztratila ani set, ale na Kontaveitovou nestačila. Do utkání sice vstoupila úspěšným brejkem, ale dvacátá hráčka světa poté získala pět gamů za sebou.

Vondroušová v Moskvě vyřadila domácí Pavljučenkovovou a čeká ji páté semifinále v sezoně

Číst článek

Ve druhém setu dvaadvacetiletá Češka, které patří v žebříčku 35. místo, nabrala ztrátu 2:5, pak však odvrátila dva mečboly a snížila na 4:5. Kontaveitová ale obrat nedovolila a postoupila do pátého letošního finále.

Vondroušová naopak v probíhající sezoně počtvrté z pěti pokusů skončila v semifinále. Zápas o finále zvládla jen na olympiádě v Tokiu, zatímco v Lucemburku a v Melbourne ho prohrála a naposledy začátkem října v Chicagu ji o utkání připravila nemoc.

Pětadvacetiletá Kontaveitová bude ve finále usilovat o třetí letošní titul a čtvrtý v kariéře. Její soupeřkou bude domácí Jekatěrina Alexandrovová.

Siniaková s náhradní partnerkou Ostapenkovou, která zaskočila za Barboru Krejčíkovou, vstoupila do finále skvěle. Vyhrály první čtyři hry a pak hladce získaly úvodní set. Ve druhé sadě naopak odskočily na vedení 4:0 jejich soupeřky. Česko-lotyšský pár snížil na 4:5, ale při vlastním podání pak o sadu přišel. V rozhodujícím supertiebreaku si turnajové dvojky vypracovaly čtyřbodový náskok a v koncovce proměnily druhý mečbol. Siniaková získala pátý letošní titul. Čtyři předchozí včetně triumfu na olympijských hrách a Roland Garros vybojovala s Krejčíkovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 565.530 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kontaveitová (9-Est.) - Vondroušová (ČR) 6:3, 6:4, Alexandrovová (Rus.) - Sakkariová (3-Řec.) 4:1 skreč.

Čtyřhra - finále:
Siniaková, Ostapenková (2-ČR/Lot.) - N. Kičenoková, Olaruová (4-Ukr./Rum.) 6:2, 4:6, 10:8.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme