‚Je to prestiž, každý si přeje vyhrát.‘ Na zeď vítězů tenisové Pardubické juniorky přibyla další dvě jména

Nejvýznamnější tenisový turnaj pro mladé hráče Pardubická juniorka má za sebou 91. ročník. Ke slavným jménům jako Tomáš Berdych, Petra Kvitová nebo Lucie Hradecká přibyla další dvě. A jak se ukázalo, vyhrát juniorku v Pardubicích je pro mladé tenisty stále velmi prestižní záležitost.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

Nejprve se k finálové bitvě postavily dívky - Darja Viďmanová a Terezie Pluhařová. Prvně jmenovaná nedala své soupeřce moc šancí, dovolila jí jen pět gamů a vyhrála ve dvou setech 6:3 a 6:2.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Je to prestiž, každý si přeje vyhrát.‘ Na zeď vítězů Pardubické juniorky přibyla další dvě jména

„Vyhrálo to hodně známých osobností. A že moje jméno bude zapsané mezi všemi těmi jmény, to byla samozřejmě velká motivace,“ popisovala spokojená Darja Viďmanová.

Po finále byla naopak smutná Terezie Pluhařová. I pro ni je pardubická juniorka pojem a věří, že přece jen se na zeď se jmény vítězů dostane.

„Odjakživa je to můj sen. Už poprvé, co jsem tu byla ve čtrnácti letech, jsem chtěla jednou být napsána na této zdi. Budu dělat všechno pro to, aby se mi to příští rok splnilo,“ říkala Terezie Pluhařová.

Finále v chlapecké kategorii bylo dramatičtější. První set pro sebe získal Jonáš Forejtek, ve druhém ale pozdější vítěz Jiří Lehečka zlepšil podání a to si přenesl i do rozhodující třetí sady. I on si cení toho, že jeho jméno bude navždy v historii tohoto turnaje.

„Je to prestiž, každý si přeje vyhrát. Jsem velice rád, že jsem to zvládnul a že se mi to splnilo,“ řekl vítěz 91. ročníku Pardubické juniorky prostějovský Jiří Lehečka.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme