Český tenista byl před turnajem v Praze pozitivní na covid-19. ATP zjišťuje, s kým byl ve styku

Mužská tenisová organizace ATP oznámila, že testování před challengerem v Praze odhalilo koronavirus u nejmenovaného českého hráče. Tenista neměl na základě svého žebříčkového postavení zajištěnou přímou účast v hlavní soutěži turnaje ani v kvalifikaci.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 20:46 15. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přísná hygienická opatření platí pro všechny a tak i podavači míčků museli během turnaje navléct gumové rukavice.

Přísná hygienická opatření platí pro všechny a tak i podavači míčků museli během turnaje navléct gumové rukavice. | Zdroj: Reuters

ATP uvedla, že hráč šel do povinné domácí karantény. „Zároveň byl zahájen trasovací proces jeho kontaktů, aby byly identifikovány a informovány osoby, které mohly s hráčem přijít do styku,“ sdělila ATP na twitteru.

Kristýna Plíšková si finále turnaje v Praze nezahraje, v něm se střetnou Mertensová s Halepovou

Číst článek

Akce bude pokračovat

Pozitivní nález potvrdil promotér turnaje Michal Hrdlička. „Jedná se o jedince, který není aktivním účastníkem turnaje. Všichni ostatní byli negativní, včetně rozhodčích a zaměstnanců ATP. Turnaj není ohrožen a pokračuje,“ napsal v SMS zprávě.

Také ředitel turnaje Vladislav Šavrda ujistil, že akce není ohrožena. „Šlo o možného náhradníka, který není z Prahy. Testy podstoupil pouze pro alternativu, že by mohl zasáhnout do turnaje, která nenastala. Hráč čeká na výsledek druhého testu, který potvrdí, nebo vyvrátí ten první. Je zásadní, že hráč nenavštívil areál I. ČLTK Praha a nesetkal se s žádným z turnajových hráčů,“ řekl. Pozitivně testovaný tenista nemá teplotu ani žádné jiné příznaky.

Antukový challenger na pražské Štvanici začal v sobotu zápasy 1. kola hlavní soutěže. Největší hvězdou turnaje je trojnásobný grandslamový vítěz Stan Wawrinka ze Švýcarska, jenž byl nasazen do druhého kola.

ATP Challenger Tour Prague: COVID-19 Positive Test Result

17:43 – 15. 08. 2020

62 78

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme