České tenistky v Římě: Strýcová slaví první výhru po pauze, postup vybojovala i Bouzková

Obě české tenistky Barbora Strýcová i Marie Bouzková zvládly v pondělí úspěšně vstup do elitního turnaje v Římě, který je přípravou na Roland Garros. Strýcová se dočkala první výhry po restartu sezony, Veroniku Kuděrmětovovou z Ruska zdolala dvakrát 6:3 a ve druhém kole vyzve obhájkyni titulu Karolínu Plíškovou. Bouzková při své letošní premiéře na antuce přehrála 6:3 a 6:4 Australanku Ajlu Tomljanovicovou.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Profimedia

Čtyřiatřicetiletá Strýcová, světová deblová dvojka, před měsícem po dlouhé pauze prohrála hned první zápas na Prague Open a poté kvůli obavám z covidu-19 oželela US Open. Na antuce v italské metropoli se jí v pondělá dařilo, zápas měla ve své režii a nutila Rusku k chybám.

Thiem otočil finále US Open se Zverevem a slaví, Rakušan vybojoval svůj první grandslamový titul

Číst článek

Na zisk první sady stačil české tenistce brejk ve čtvrtém gamu, ve druhém vedla už 5:2, ale zápas nedopodávala. Následně však brejk soupeřce vrátila a při třetím mečbolu duel trvající hodinu a půl ukončila.

O 12 let mladší Bouzková jen o chvíli později vyřadila Tomljanovicovou, přičemž ve druhé sadě čtyřmi gamy v řadě vývoj otočila z 1:3. Ve 2. kole bude čelit nasazené desítce Jeleně Rybakinové z Kazachstánu.

V italské metropoli se představí celkem pět Češek, zbývajícími jsou Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme