Jsem pyšná, jak to s publikem v zádech zvládám, pochvaluje si finalistka turnaje v Praze Bouzková

Bez ztráty setu zatím zvládá tenistka Marie Bouzková turnaj v pražské Stromovce. Krajanku Lindu Noskovou zdolala v semifinále 7:6 a 6:3 a v neděli ji čeká utkání o titul.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: ČTK

„Mám skvělé pocity. Jsem pyšná, jak jsem tenhle týden zatím zvládla. Jsou to pro mě nové pocity a zkušenosti, hrát doma a mít publikum za sebou. To jsem nikdy předtím takhle moc necítila,“ pochvalovala si pro Radiožurnál Bouzková své výkony a diváckou podporu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Marii Bouzkovou před finále turnaje v Praze

Marie Bouzková má za sebou povedený turnaj bez ohledu na to, jak nakonec finále skončí. Z pozice osmé nasazené se dostala do závěrečného utkání a potvrdila formu z nedávného Wimbledonu, kde byla ve čtvrtfinále.

„Těším se samozřejmě na další finále, už druhé tenhle rok. Jsem za to moc ráda a snad dojdu o krůček dál.“

Pro Marii Bouzkovou je to zvláštní turnaj. Jako rodačka z Prahy jede každý den domů, spí ve své posteli, odpočívá na své pohovce a ne v hotelu jako na všech zbylých turnajích. A s takovými podmínkami v zádech se jí daří. Předchozí tři finále v kariéře pokaždé ve třech setech prohrála.

Soupeřka má formu

Teď se Bouzková utká s Ruskou Anastasijí Potapovovou, kterou nedávno právě ve třech sadách těsně porazila.

„Hrály jsme spolu v Miami, což byl těžký zápas. Letos se jí hodně daří, už vyhrála turnaj. Je to těžká soupeřka, protože jí tenhle povrch vyhovuje. Nekazí, hodně toho uběhá a zároveň si jde pro míče agresivně. Bude to zase těžký zápas, ve kterém rozhodne pár míčků,“ popsala Bouzková..

Ke svému čtvrtému finále v kariéře nastoupí Marie Bouzková v neděli ve 13 hodin. 

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme