Krejčíková se Siniakovou si na US Open zahrají o titul, singl nabídne finále Światekové s Džabúrovou

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si na US Open zahrají ve čtyřhře o titul. V semifinále porazily 6:3, 6:7 a 6:3 americko-australskou dvojici Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová. Známé jsou i finalistky ženské dvouhry, první tenistka světa Iga Świateková z Polska a Tunisanka Ons Džábúrová, která bude usilovat o první grandslamový titul v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v semifinále US Open

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v semifinále US Open | Foto: Julian Finney | Zdroj: Profimedia, Getty images

Český pár bude ve finále usilovat o první triumf z Flushing Meadows, který mu jako jediný chybí ve sbírce grandslamových úspěchů. Krejčíková se Siniakovou už dvakrát vyhrály Wimbledon i French Open a jednou Australian Open.

Herně mi to vůbec nesedlo, smutnila Plíšková po vyřazení z US Open. Prozradila i plány na zbytek roku

Číst článek

Ve finále nastoupí proti vítězkám pátečního semifinále, ve němž se utká americko-australská dvojice Caroline Dolehideová, Storm Sandersová s domácím párem Caty McNallyová, Taylor Townsendová.

Krejčíková se Siniakovou za první společnou účastí ve finále US Open vykročily rázně a první set získaly poté, co si vypracovaly vedení 4:0. Ve druhém naopak ztrátu nabraly a i když dokázaly ze skóre 2:5 srovnat, soupeřky uspěly 7:4 v tie-breaku.

Rozhodující sada už byla opět v režii české dvojice. Krejčíková se Siniakovou se ujaly vedení 3:1, náskok udržely až do konce a už jen jedna výhra je dělí od zkompletování kariérního grandslamu ve čtyřhře.

Świateková vs. Džabúrová

Dvojnásobná šampionka Roland Garros Świateková otočila zápas s Arynou Sabalenkovou z Běloruska a čtvrtfinálovou přemožitelku Karolíny Plíškové porazila 3:6, 6:1 a 6:4. Džábúrová v semifinále vyřadila 6:1 a 6:3 Caroline Garciaovou z Francie.

„V prvním setu jsem zaostávala a musela jsem se probrat. Mám radost, že se to povedlo,“ uvedla jednadvacetiletá Świateková, která si finále US Open zahraje jako první polská tenistka v historii.

Džábúrová to pro změnu dokázala jako první Afričanka v tzv. open éře. Po postupu do finále Wimbledonu si navíc zahraje o titul na druhém grandslamu za sebou. „Ve Wimbledonu jsem si přišla zabržděná, ale teď do toho jdu po hlavě,“ prohlásila.

„Po Wimbledonu jsem byla pod velkým tlakem, a proto jsem ráda, že jsem tady na finále navázala,“ přidala osmadvacetiletá Tunisanka, která má se Šwiatekovou bilanci dvou výher a dvou porážek.

Výsledky tenisového turnaje US Open

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Alcaraz (3-Šp.) - Sinner (11-It.) 6:3, 6:7 (7:9), 6:7 (0:7), 7:5, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:

Ram, Salisbury (1-USA/Brit.) - Cabal, Farah (13-Kol.) 7:5, 4:6, 7:6 (10:6), Koolhof, N. Skupski (2-Niz./Brit.) - Rojer, Arévalo (3-Niz./Salv.) 6:4, 7:5.

 Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Świateková (1-Pol.) - Pegulaová (8-USA) 6:3, 7:6 (7:4), Džábúrová (5-Tun.) - Garciaová (17-Fr.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:

Krejčíková, Siniaková (3-ČR) - Melicharová-Martinezová, Perezová (10-USA/Austr.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3.

Mix:

Smíšená čtyřhra - semifinále:

Sandersová, Peers (4-Austr.) - Blumberg, McNallyová (USA) 6:2, 6:7 (5:7), 10:8, Flipkensová, Roger-Vasselin (Belg./Fr.) - Čang Šuaj, Pavič (2-Čína/Chorv.) 6:4, 5:7, 10:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme