Zápas mi proklouzl mezi prsty, lituje Muchová prohraného souboje se Serenou Williamsovou

Rok od svého slavného vítězství se v New Yorku pokoušela o další. Tenistka Karolína Muchová ale tentokrát jinou grandslamovou šampionku a bývalou světovou jedničku nevyřadila. Naopak Američance Sereně Williamsové celkem hladce podlehla a trochu si pokazila dojem z jinak velmi vydařených dvanácti měsíců.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová si po zápase podává ruku se Serenou Williamsovou.

Karolína Muchová si po zápase podává ruku se Serenou Williamsovou. | Foto: Robert Deutsch-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Měla trochu strach, z toho jak si zvykne hrát na tak velkém stadionu proti tak velké hráčce, ale paradoxně možná svůj nejlepší tenis předváděla fanouškům na centrálním dvorci Arthura Ashe hned na začátku zápasu. Právě tam byla v duelu s majitelkou třiadvaceti grandslamových titulů z ženské dvouhry zřejmě nejsilnější.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas mi proklouzl mezi prsty, lituje Muchová prohraného souboje se Serenou Williamsovou

S rutinou tenistky absolutní špičky odvracela brejkové příležitosti slavné Američanky a moc nechybělo, aby si sama jednu vytvořila. Ale Karolína Muchová s tímto hodnocením moc nesouhlasí a cítí, že bylo všechno špatně už od samotného úvodu.

„Ten zápas mi vůbec nesedl. Cítila jsem se docela v pohodě, nebyla jsem vůbec nervózní, spíš se mi tam líbilo, ale přijde mi, že mi ten zápas proklouzl mezi prsty. Vůbec jsem se nedostala do rytmu. Kurt byl o dost pomalejší než ty, na kterých jsem hrála předtím. Servis mi nešel, vůbec jsem se nechytala,“ vyprávěla Karolína Muchová.

Mladé Češce se tak teď nepovedlo svým výkonem strhnout fanoušky na US Open jako třeba loni při utkání proti Španělce Garbiñe Muguruzaové. Tenkrát se po senzační výhře nad grandslamovou šampionkou a někdejší světovou jedničkou stala pro spoustu fanoušků mnohem známější tenistkou, ale teď se jí na stejném turnaji podobně zaujmout nepodařilo.

Když se to drží v sobě, může to být na škodu, říká Karolína Plíšková o zničené raketě na US Open

Číst článek

„Určitě jsem chtěla vyhrát. Šla jsem do toho uvolněně, neměla jsem co ztratit. Chtěla jsem hrát dobrý tenis, ale to se mi úplně nepovedlo. Minulý rok jsem se tu cítila super, věděla jsem, že nezkazím a že tam můžu běhat a udělám cokoliv. Dneska jsem ve výměně nevydržela, nešlo mi to,“ řekla Karolína Muchová.

Pro Muchovou je důležité, že se rok od vzpomínané výhry nad Muguruzaovou až k současnému nepovedenému zápasu proti Sereně Williamsové stále posouvala dopředu. Pomohlo jí finále turnaje v Praze, komfort do dalšího období jí přineslo senzační čtvrtfinále ve Wimbledonu. Teď v New Yorku byla poprvé v pozici, kdy obhajovala významnější výsledek, a také obstála.

„Jsem ráda, že jsem tu uhrála dvě kola stejně jako minulý rok,“ říkala Muchová.

Karolína Muchová se ale ještě na turnaji zdrží, se Švýcarkou Jil Teichmannovou, které mimochodem na jaře podlehla ve finále turnaje v pražské Stromovce, má za sebou premiérový zápas v ženském deblu a v sobotu ji čeká na US Open další.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme