‚Udržet se je těžké.‘ Na překvapivé výhry nedokázali navázat Rosol, Cetkovská ani Kvitová

Karolína Muchová si po výhře nad Muguruzaovou zahraje o postup do osmifinále. Historické zkušenosi mohou českou senzaci varovat, zopakovat mimořádné představení bývá nejenom v New Yorku složité.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v ruském Petrohradě

Petra Kvitová | Zdroj: ČTK

Hned, jak porazila dvojnásobnou šampionku, už Karolína Muchová přemýšlela, co musí udělat, aby obstála i v dalším zápase proti Australance Bartyové. Tenisté na to mají na grandslamu jednodenní volno, ale i to může být málo na nával emocí, které senzační hrdiny pohltí.

Fanoušci si možná vzpomenou na Lukáše Rosola, který před lety po kolosální výhře nad Španělem Nadalem ve Wimbledonu následující utkání s nesrovnatelně slabším soupeřem prohrál.

Ve třetím kole US Open je 6 Češek, jako poslední postoupila Siniaková

Číst článek

Před třemi roky v New Yorku podceňovaná Petra Cetkovská v noční show vyřadila světovou hvězdu Dánku Wozniackou, jenže životní výkon už nezopakovala v dalším utkání ve skromnějších kulisách za bílého dne.

„Chyběla mi trošku energie, ale v tom to nebylo. Dělala jsem zbytečné chyby tam, kde jsem neměla,“ litovala tehdy po třetím kole a vypadnutí s Italkou Flavií Pennettaovou.

A podobné zkušenosti má i nejlepší česká tenistka současnosti Petra Kvitová, která tady tenkrát jako devatenáctiletá dívka vyřadila tehdejší světovou jedničku Rusku Safinovou, ale další duel s Belgičankou Wickmayerovou prohrála.

„Od té doby nečtu komentáře pod články. Něco jsem si tam přečetla a strašně mě to vzalo. V dalším zápasem jsem si na to vzpomněla a nebylo to tak hezké, jak bych chtěla. Bylo to super, ale další kola jsou těžká, když porazíte někoho dobrého,“ varuje Petra Kvitová.

„Když jsem v Memphisu porazila Venus Williamsovou, taky jsem pak vypadla s Kudrjavcevovou, takže udržet to všechno je těžké,“ přidává další příklad.

Karolína Muchová je ještě o něco větší outsider ve srovnání s předchozími českými senzacemi, alespoň podle pořadí ve světovém žebříčku, ve kterém byla před turnajem až na začátku třetí stovky.

Buší mi srdce a nevěřím, kam se hrabe Oskar Blecha. Nej zážitek. Skvělá Karolína Muchová #USOpen

07:09 – 30. 08. 2018

14 232

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme