Na Serenu tady umím, věří si Karolína Plíšková. US Open je její nejúspěšnější grandslam

Tenistka Karolína Plíšková si potřetí v řadě zahraje čtvrtfinále v New Yorku. Tamní US Open je pro ni zdaleka nejúspěšnějším grandslamem a vztah k němu i městu si získala už jako školačka.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na oblíbených dvorcích v New Yorku

Karolína Plíšková na oblíbených dvorcích v New Yorku | Foto: Andres Kudacki/AP | Zdroj: ČTK

„Úplně poprvé jsem byla v New Yorku, když jsme se byli na US Open je povídat na výlet,“ vzpomíná pro Radiožurnál. Tehdy netušila, jak ráda se jednou bude do města vracet.

Karolína Plíšková je ve čtvrtfinále US Open, v turnaji ještě neztratila ani set

Číst článek

V New Yorku před dvěma lety prolomila grandslamové nezdary, jako jedna z mála tenistek světa při tom na jednom turnaji porazila obě slavné americké sestry Williamsovy, dosáhla na finále a i díky tomu pak v dalším roce startovala na US Open jako světová jednička.

A když letos zažívala poněkud neurovnané sportovní období, kde jinde ho začít uhlazovat než právě tam. „Prošla jsem si už nějakými těžkými zápasy, vlastně všemi. Byly tam nějaké brejkboly, něco jsem otáčela, tím se člověk strašně zvedne,“ pochvalovala si Karolína Plíšková čtyři vyhrané zápasy v řadě bez ztráty setu.

Zvýšené sebevědomí se mohlo projevit i v tom, že v posledním zápase proti Australance Bartyové stoprocentně využívala i odvracela brejkové příležitosti.

„Bylo to pro mě důležité, protože jsem neměla moc šancí na její servis, takže jsem se snažila držet si ten vlastní zuby nehty. Je to dobrá hráčka, takže jsem si musela dávat pozor na šance, co jsem měla. A hned ty první využít. Měly jsme dobré zápasy v minulosti, takže jsem byla hodně koncentrovaná,“ říká k vítěznému osmifinále.

Super mazácký výkon @Karolina Pliskova a ty odvrácené a využité brejkové šance 👍🇨🇿 #USOpen

21:40 – 02. 09. 2018

1 9

Držet si podobnou silou své vlastní podání bude jistě nutné i pro případný úspěch ve čtvrtfinálovém zápase. Karolína Plíšková se utká s nejúspěšnější singlistkou profesionální éry - Američankou Serenou Williamsovou.

„Nemyslím si, že se něco v její hře změnilo. Už to trvá nějakou dobu, co se vrací, takže fyzicky je na tom nejlíp, co jsem ji viděla. Záleží, jak servíruje, ale já mám své zbraně a tady to na ni umím, takže věřím, že nějaká šance zase bude,“ připomíná Plíšková mateřskou pauzu soupeřky a taky dva roky starý zápas, po kterém se tady radovala ze své zatím největší výhry v kariéře.

WTA dvouhra (ženy) | 35. týden 2018
Jméno Národnost Turnajů Bodů
1. Simona Halepová Rumunsko 16 8061
2. Caroline Wozniacká Dánsko 20 5975
3. Sloane Stephensová USA 18 5482
4. Angelique Kerberová Německo 21 5305
5. Petra Kvitová Česká rep. 21 4885
6. Caroline Garcíaová Francie 22 4725
7. Elina Svitolinová Ukrajina 18 4555
8. Karolína Plíšková Česká rep. 21 4105
9. Julia Görgesová Německo 23 3900
10. Jelena Ostapenková Lotyšsko 21 3787

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme