Plíšková je v osmifinále US Open, proti Tomljanovicové znovu dominovala na servisu

Tenistka Karolína Plíšková předvedla na US Open další skvělé představení na servisu a ve 3. kole porazila Ajlu Tomljanovicovou z Austrálie 6:3 a 6:2. Turnajová čtyřka trefila dvacet es a na newyorkském grandslamu je pošesté za pět let v osmifinále.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 8:40 5. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková

Česká tenistka Karolína Plíšková | Foto: Jerry Lai | Zdroj: Reuters

O kolo dříve vytvořila Plíšková 24 esy rekord US Open, ale hrála tři sety. Proti Tomljanovicové dala ve dvou sadách jen o čtyři esa méně a po prvním podání měla úspěšnost 91 procent.

Kvitová podlehla ve dvou setech Sakkariové a s US Open se loučí po třetím kole

Číst článek

Přesto mohla v prvním setu prohrávat. Ve třetí hře odvrátila dva brejkboly a v sedmé dokonce tři a všechny esem. Hrála agresivně i ve výměnách a postoupila za 71 minut.

„Nastupovala jsem se sebedůvěrou. Podávala jsem opravdu dobře, ještě líp než minule, což mi docela pomohlo. A myslím, že jsem hrála velice slušně i zezadu,“ řekla Plíšková.

Loni vypadla Plíšková na US Open ve druhém kole, ale předtím hrála zmíněné finále v roce 2016, pak došla dvakrát do čtvrtfinále a v roce 2019 si zahrála čtvrté kolo.

Češka zvládá turnaj i bez svého kouče Saschi Bajina, který nedostal do USA víza a je doma v Německu. S Plíškovou komunikují na dálku. „Mrzí mě, že tady nemůže být, ještě když jsem ve druhém týdnu,“ řekla tenistka a dodala: „Dávám mu kredit, protože tyhle výkony jsou jeho práce. Na něčem jsme pracovali a není to tak, že tu týden chybí a najednou se mi daří.“

Další soupeřkou finalistky US Open z roku 2016 Plíškové bude letošní finalistka Roland Garros Anastasie Pavljučenkovová.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Karolína Plíšková (4-ČR) - Tomljanovicová (Austr.) 6:3, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme