Nosková a Fruhvirtová si poprvé zahrají na US Open, připojí se k nim také Bejlek a Machač

Tenistky Linda Nosková a Linda Fruhvirtová si zajistily svou první účast na US Open. Nosková ve třetím kole kvalifikace v New Yorku porazila Rusku Anastasii Zacharovovou 6:2, 7:5, Fruhvirtová zvládla zápas s Francouzkou Chloe Paquetovou a zvítězila 6:4, 3:6, 6:3. Úspěšná kvalifikace se povedla také Sáře Bejlek, která porazila Britku Heather Watsonovou 3:6, 6:4, 7:5 a Tomášovi Machačovi, který zvítězil nad Italem Flaviem Cobollim 7:6, 5:7, 6:1.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno New York (Aktualizováno: 5:51 27. 8. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Nosková

Linda Nosková | Zdroj: Reuters

Sedmnáctiletá Nosková, která patří mezi velké české tenisové naděje, porazila v předchozích kolech kvalifikace nejdříve Polku Katarzynu Kawaovou a následně Kanaďanku Eugenii Bouchardovou.

Kontrola peněz nebyla žádná, vysvětlují milionové čachry v tenisovém svazu reportéři

Číst článek

Rozhodující třetí krok se jí povedl proti Rusce Zacharové, kterou během hodiny a půl porazila 6:2 a 7:5. Po hladkém prvním setu ztratila Nosková v tom druhém za stavu 5:3 podání, postup si ale vybojovala v drtivém posledním gemu. Za celou kvalifikaci neztratila nejmladší tenistka v první stovce žebříčku ani set.

Další vycházející hvězda Fruhvirtová začala svůj duel 3. kola kvalifikace dobře, následně ale proti Paquetové ztratila druhý set. Pražská rodačka pak díky zlepšenému výkonu ve třetím setu zvrátila zápas na svou stranu, nedokázala ale proměnit tři mečoboly a těsně před koncem navíc utkání přerušil na dlouhou dobu déšť. To českou tenistku ale nerozhodilo a na svém servisu zápas rozhodla.

Šanci na kvalifikaci proměnila i další náctiletá naděje českého ženského tenisu – Sára Bejlek, která po problémech s počasím porazila Britku Heather Watsonovou 3:6, 6:4, 7:5.

Ke třem úspěšným náctiletým tenistkám se na grandslamovém turnaji připojí také jednadvacetiletý Tomáš Machač, který zvítězil nad Italem Flaviem Cobolim 

Kromě Noskové s Fruhvirtovou se amerického grandslamu zúčastní Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Krejčíková, Marie Bouzková, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková a Karolína Muchová.

3. kolo kvalifikace na US Open

 Nosková (4-ČR) - Zacharovová (Rus.) 6:2, 7:5., L. Fruhvirtová (ČR) - Paquetová (12-Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, S. Bejlek (ČR) - H. Watsonová (VB) 3:6, 6:4, 7:5, T. Machač (ČR) - F. Cobolli (Ita.) 7:6, 5:7, 6:1.  

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme