Kvitová prošla do třetího kola US Open bez boje. Siniaková, Fruhvirtová a Bouzková končí

Tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková jsou jedinými Češkami, které postoupily ve dvouhře US Open do 3. kola. Zatímco jednadvacátá hráčka světa Kvitová vytěžila z odstoupení ukrajinské soupeřky Anheliny Kalininové, loňská čtvrtfinalistka Plíšková porazila na betonových dvorcích v New Yorku krajanku Marii Bouzkovou 6:3, 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 1:23 2. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na US Open

Petra Kvitová na US Open | Foto: Lev Radin | Zdroj: Profimedia

Dvaatřicetiletá Kvitová, která na úvod vyřadila Rusku Eriku Andrejevovou, postoupila poté, co Kalininová kvůli nemoci nenastoupila.

Česká jednička je ve 3. kole US Open podruhé za sebou, jejím maximem z betonových dvorců na grandslamu ve Flushing Meadows jsou čtvrtfinále z let 2015 a 2017.

Anhelina Kalinina has withdrawn from singles and doubles.

Petra Kvitova advances to Round 3 by walkover. The doubles team of Kalinina/Rybakina will be replaced by Harrison/Neal.

17:34 – 01. 09. 2022

23 147

Rodačka z Bílovce vyzve v další fázi přemožitelku Fruhvirtové - Muguruzaovou.

Dvojnásobná grandslamová vítězka a nasazená devítka nadělila v úvodním setu české kvalifikantce za 21 minut „kanára“, ve druhé sadě ale sedmnáctiletá Fruhvirtová favoritku dostala pod tlak.

Za stavu 4:1 vedla v dalším gamu při podání 40:0, jenže nadějný vývoj grandslamová debutantka nedotáhla. Muguruzaová poté pěti hrami za sebou sadu otočila a zajistila si postup.

Siniakové úvod utkání s čtyřicátou hráčkou světa Cornetovou nevyšel. Od stavu 1:1 prohrála pět her za sebou a za šestatřicet minut ztratila i úvodní set.

Kvitová vstoupí do US Open s úspěšnou přípravou v zádech. ‚Dodalo mi to psychický klid,‘ těší ji

Číst článek

Šestadvacetiletou rodačku z Hradce Králové ale prvotní neúspěch nesrazil. Ve druhé sadě prolomila od stavu 1:1 dva servisy a vynutila si rozhodující set.

Cornetová si v něm za stavu 2:1 vyžádala ošetření, a poté v šestém gamu získala brejk. Po více než dvou hodinách dopodávala duel k vítězství.

Český souboj

Třicetiletá Plíšková nedopustila proti Bouzkové komplikace jako v úvodním kole s Polkou Magdou Linetteovou. Nepřišla ani jednou o servis a čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu Bouzková nenašla na soupeřku recept.

První set získala Plíšková díky brejku v osmé hře, ve druhé sadě prolomila servis Bouzkové dvakrát. Postup si zajistila za 69 minut a v dalším kole vyzve turnajovou třináctku Švýcarku Belindu Bencicovou.

Świateková pokračuje, Badosaová končí

Varšavská rodačka Świateková přišla ve čtvrtek jen jednou o servis a proměnila čtyři brejkboly. V této sezoně vyhrála už 52. zápas.

V New Yorku obhajuje loňské osmifinále, což je jejím tamním maximem. Ve třetím kole vyzve další domácí hráčku Lauren Davisovou, jež zdolala Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 0:6, 6:4, 7:6

Devatenáctiletý Alcaraz, který má šanci stát se po US Open světovou jedničkou, neztratil ve Flushing Meadows opět ani set. Loňský čtvrtfinalista zaznamenal proti Coriovi 46 vítězných míčů a v dalším kole vyzve Američana Jensona Brooksbyho.

‚Serena Williamsová změnila podobu tenisu.‘ Nyní se chystá k velkému rozloučení na US Open

Číst článek

Čtyřiadvacetiletá Badosaová se ani při čtvrtém startu v hlavní soutěži US Open neprobojovala do třetího kola. Osmifinalistka letošního Wimbledonu doplatila proti Martičové na 31 nevynucených chyb.

Jednatřicetiletá Chorvatka, které patří v žebříčku WTA 54. místo, vyzve v boji o osmifinále 26. nasazenou Bělorusku Viktorii Azarenkovou.

Bez ztráty setu jde turnajem Američanka Jessica Pegulaová. Osmá hráčka světa porazila Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou dvakrát 6:4 a zabojuje v New Yorku o premiérový postup mezi šestnáct nejlepších.

Bývalá světová jednička Azarenková vyřadila Ukrajinku Martu Kosťukovou 6:2, 6:3. Postoupila i olympijská šampionka z Tokia Belinda Bencicová, pětadvacetiletá Švýcarka uspěla na třetí pokus proti Rumunce Soraně Cirsteaovou a vyhrála 3:6, 7:5, 6:2.

Výsledky českých hráček na tenisovém turnaji US Open

Ženy, dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (21-ČR) - Kalininová (Ukr.) bez boje, Muguruzaová (9-Šp.) - L. Fruhvirtová (ČR) 6:0, 6:4, Cornetová (Fr.) - Siniaková (ČR) 6:1, 1:6, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme