Patriotka z Floridy a lenoška s pestrou hrou. US Open zažije dvě grandslamové premiéry

Mezi devíti českými singlistkami na začínajícím US Open jsou i Marie Bouzková a Karolína Muchová, které si účast v hlavní soutěži grandslamového turnaje vybojovaly úplně poprvé v kariéře.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká juniorka Marie Bouzková

Marie Bouzková | Foto: Jaroslav Plašil

„Všude je něco, to si nevyberete, ale na teplo jsem zvyklá, když trénuju pořád na Floridě. A letadla občas ani nevnímáte,“ usmívala se pro Radiožurnál Marie Bouzková, zatímco opodál přistávalo letadlo.

Tenistky Marie Bouzková a Karolína Muchová si poprvé zahrají v hlavní soutěži US Open

Číst článek

Je symbolické, že si právě v New Yorku vybojovala Marie Bouzková svou první účast na grandslamu. V roce 2014 ve stejném areálu vyhrála juniorku.

„Asi to tak mělo být. Tenhle rok už jsem byla docela blízko v Austrálii, nevyšlo to, ale život jde dál. Připravovala jsem se pořád líp, líp se cítím,“ vypráví.

V Americe velkou část roku žije a hraje, dálkově tam také studuje vysokou školu. Bylo by pro ni i pohodlnější a výhodnější, kdyby Spojené státy, případně jinou zemi, reprezentovala.

„Byla spousta nabídek a ona se tomu vždycky vysměje. Z finančních důvodů by to bylo daleko jednodušší. Američan, který vyhraje juniorský grandslam, má kariéru na dalších 10 let zaplacenou svazem,“ přiznává otec tenistky Milan Bouzek.

„Jenže moje dcera je patriot, má všude českou vlajku, dali jí ji i na ruksak,“ dodává. I proto má teď český tenis v hlavní soutěži 9 singlistek.

Muchová: Sama bych to nezvládla

Tou poslední, je Karolína Muchová. V roce 2014 vyhrála Pardubickou juniorku, slavný trenér Nic Bolletieri, který byl tenkrát na turnaji jako host, obdivoval pestrý tenis vítězky. Styl s krátkými míči i častou hrou na síti teď dceru bývalého ligového fotbalisty a nyní trenéra Josefa Muchy dovedl i mezi dospělou elitu.

„Je za tím určitě tvrdá práce. Mám dobrý tým, který mě k tomu tlačí. Sama bych to určitě nezvládla, protože jsem docela lenivá,“ říká Karolína Muchová.

Kromě ní a Marie Bouzkové si v pondělí zahrají o postup do druhého kola US Open také Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Lucie Šafářová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme