Kvitová se na US Open loučí ve druhém kole. Muchová postoupila a narazí na Serenu Williamsovou

Tenistka Petra Kvitová vypadla z US Open ve druhém kole, což je v New Yorku její nejhorší výsledek po osmi letech. Šestá nasazená hráčka podlehla Němce Andree Petkovicové dvakrát 4:6. Karolína Muchová naopak postoupila stejně jako vloni do třetího kola. Sie Šu-wej z Tchaj-wanu zdolala 6:1, 4:6, 7:6 a čeká ji Serena Williamsová. Kristýna Plíšková na US Open ani na pátý pokus přes druhé kolo nepřešla, s Elise Mertensovou z Belgie prohrála 2:6, 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová podlehla ve druhém kole US Open Němce Andree Petkovicové

Petra Kvitová podlehla ve druhém kole US Open Němce Andree Petkovicové | Foto: Danielle Parhizkaran | Zdroj: Reuters

Kvitová má od května problém s předloktím levé ruky a po Wimbledonu odehrála před cestou na betony do Flushing Meadows jen jeden zápas. Hůře v New Yorku dopadla naposledy v roce 2011, kdy skončila hned v prvním kole.

Karolína Plíšková je ve třetím kole US Open, Gruzínku Bolkvadzeovou přehrála 6:1 a 6:4

Číst článek

V prvním setu obě hráčky dobře podávaly. První brejkbol utkání měla Kvitová, ale v sedmé hře neuspěla. Za stavu 4:5 Němka zariskovala, opírala se do returnů i úderů, dostala Češku pod tlak a při prvním setbolu jí pomohla páska.

Kvitová před druhým setem sundala čelenku a hned prorazila Petkovicové servis. Zvýraznit náskok mohla v páté hře, ale neuspěla a soupeřka srovnala. Kvitová se za stavu 4:4 snažila vykřesat naději. V devítiminutovém gamu ale Petkovicové podruhé podání nevzala a vzápětí při svém servisu zápas ztratila.

Wimbledonská čtvrtfinalistka Muchová nastoupila proti Sie Šu-wej razantně, v úvodním setu jí sebrala všechna podání a za necelou půlhodinu vedla 6:1. Vyrovnanou druhou sadu ale v závěru ztratila a rozhodovalo se tak až v koncovce třetího setu.

Třiadvacetiletá Muchová vedla ve 12. gamu při podání soupeřky 40:0. Tři mečboly ale nevyužila a musela o postup bojovat v tie-breaku. V něm se rychle ujala vedení 6:1 a tentokrát už si výhru nenechala utéct. Pátý mečbol proměnila a vyhrála i druhý vzájemný zápas s tchajwanskou tenistkou.

Ve třetím kole doplnila Karolínu Plíškovou, jejíž příští soupeřkou bude Ons Džabúrová z Tuniska. Muchová se může těšit na duel s domácí hvězdou Serenou Williamsovou, která na US Open bojuje o 24. grandslamový titul.

Dvojče světové trojky Kristýna Plíšková českou účast ve třetím kole nerozšířila. S pětadvacátou nasazenou Mertensovou prohrála za hodinu a šest minut. Belgičanka se o osmifinále utká s přemožitelkou Kvitové Petkovicovou.

Perfektní, jak závěr @Karolina Muchova zvládla, nesrazily ji 3 nevyužité mečboly a v TB si pro to pořád šla. Navíc poprvé v pozici, kdy obhajovala větší výsledek na grandslamu. Tak hurá na Serenu:)

19:22 – 29. 08. 2019

12

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme