Plíšková si semifinále US Open nezahraje. Ve čtvrtfinále prohrála se Sabalenkovou 1:6 a 6:7

Tenistka Karolína Plíšková se do semifinále US Open nedostala. Šesté hráčce světa Bělorusce Aryně Sabalenkové podlehla po 84 minutách 1:6, 6:7 a stejně jako vloni skončila na newyorském grandslamu ve čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 20:16 7. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aryna Sabalenková a Karolína Plíšková u sítě po konci zápasu

Aryna Sabalenková a Karolína Plíšková u sítě po konci zápasu | Foto: Robert Deutsch-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Sabalenková si po roce zopakuje účast mezi čtyřmi nejlepšími hráčkami turnaje. V boji o finále vyzve světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou, nebo domácí Jessicu Pegulaovou.

Závěr zápasu

Bývalá světová jednička Plíšková, která plnila roli turnajové dvaadvacítky, zaznamenala ve čtvrtfinále 23 nevynucených chyb a jen 10 vítězných míčů. V utkání si pomohla jediným esem, udělala šest dvojchyb. Sabalenkové podlehla po dvou předchozích výhrách a potřetí z pěti zápasů. I tak si v New Yorku připsala nejlepší výsledek na grandslamu v sezoně.

Špatný vstup do zápasu

Plíšková zahájila utkání proti nasazené šestce Sabalenkové špatně. Prohrála čtyři úvodní hry a v prvním setu přišla třikrát o servis. Zatímco Sabalenová zahrála devět vítězných míčů, Češka měla pouze jeden. Po osmadvaceti minutách sadu jasně ztratila a před pokračováním odešla na chvíli do zázemí.

Další nepříjemné chvíle zažila finalistka US Open z roku 2016 Plíšková ve druhé sadě, kdy za stavu 3:4, kdy čelila brejkbolu. Hrozbu ztráty podání však odvrátila a utkání dospělo do zkrácené hry.

Zde o šest let mladší Sabalenková utekla do vedení 6:3 a druhým využitým mečbolem zápas ukončila. V utkání si pomohla sedmi esy a 30 vítěznými míči.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 60 milionů dolarů):

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Sabalenková (6-Běl.) - Plíšková (22-ČR) 6:1, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Krejčíková, Siniaková (3-ČR) - Dabrowská, Olmosová (5-Kan./Mex.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3.

 

Juniorky:

Dvouhra - 2. kolo:

Havlíčková (2-ČR) - Ilievová (Fr.) 3:6, 6:1, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme