Suverénní Strýcová hladce prošla do 3. kola US Open, postupuje i Plíšková

Tenistka Barbora Strýcová na US Open potřetí v kariéře postoupila do třetího kola, když porazila Španělku Laru Arruabarrenaovou-Vecinovou hladce 6:0 a 6:1. O postup do osmifinále se Strýcová utká s patnáctou hráčkou světa Belgičankou Elise Mertensovou. Třetí kolo si zahraje i Karolína Plíšková, která porazila rumunskou tenistku Anu Bogdanovou 6:2 a 6:3.

New York (Aktualizováno: 21:58 29. 8. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová na US Open.

Barbora Strýcová na US Open. | Foto: Andres Kudacki | Zdroj: ČTK/AP

O zisk úvodního gemu se Strýcová při vlastním podání se španělskou soupeřkou přetahovala dlouho, hned potom ale Arruabarrenaové-Vecinové sebrala servis čistou hrou. Pak Strýcová dokráčela do konce setu bez obtíží a bezradné Španělce nadělila kanára.

Cornetová na US Open dostala napomenutí za převlékání během zápasu, teď se jí organizátoři omlouvají

Číst článek

Podobný scénář se opakoval i ve druhé sadě – Španělka nestačila a Češka sebevědomě vyhrávala jeden gem za druhým. Až za stavu 5:0 se Arruabarrenaové-Vecinové poprvé zadařilo a při vlastním podání snížila na 5:1. Větší drama už ale Strýcová nepřipustila, vyhrála druhý set 6:1 a hladce postoupila do třetího kola.

Plíšková úvodní sadu zlomila za stavu 2:2, kdy Bogdanové vzala podání. Pak už česká hráčka neztratila ani gem a ovládla celou sadu 6:2.

Druhý set začala skvěle Bogdanová a i díky chybám Plíškové se ujala vedení 3:0. Osmá hráčka světa se ale potom zvedla, vyhrála šest gemů v řadě a zajistila si nakonec hladký postup do třetího kola po vítězství 6:2 a 6:3.

Ve třetím kole si Plíšková zahraje s vítězkou utkání mezi Řekyní Sakkariovou a Američankou Keninovou.  

Ve středu jdou na US Open do akce ještě další dvě Češky - Lucii Šafářovou čeká Ashleigh Bartyová a Karolína Muchová vyzve Garbiñe Muguruzaovou.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku:

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Strýcová (23-ČR) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:0, 6:1, Svitolinová (7-Ukr.) - Mariaová (Něm.) 6:2, 6:3, Mertensová (15-Belg.) - Lapková (Běl.) 6:2, 6:0, Sevastovová (19-Lot.) - Liuová (USA) 6:3, 6:1, Azarenková (Běl.) - Gavrilovová (25-Austr.) 6:1, 6:2.

Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Raonic (25-Kan.) - Simon (Fr.) 6:3, 6:4, 6:4, Wawrinka (Švýc.) - Humbert (Fr.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, 7:5,Medveděv (Rus.) - Tsitsipas (15-Řec.) 6:4, 6:3, 4:6, 6:3, Čorič (20-Chorv.) - Carballés (Šp.) 7:6 (7:4), 6:2, 6:3.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme