Extrémně mě to mrzí, litovala Martincová po vyřazení z US Open. S turnajem se loučí i Bouzková

Tenistky Tereza Martincová a Marie Bouzková na grandslamovém US Open vypadly v prvním kole. Obě shodně získaly první set, ale zápasy nakonec ztratily. Martincová podlehla turnajové osmičce Petře Martičové z Chorvatska 7:5, 2:6 a 4:6 a Bouzková domácí Jessice Pegulaové 6:3, 2:6 a 6:7 v utkání, které skončilo čtvrt hodiny po půlnoci newyorkského času. Martincová po prohře s Chorvatkou sdělila Radiožurálu své pocity.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 11:09 1. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Martincová

Tereza Martincová (archivní foto). | Zdroj: Profimedia

Do druhého kola v pondělí postoupily turnajová jednička Karolína Plíšková, nasazená šestka Petra Kvitová i dvanáctka Markéta Vondroušová.

Vondroušová, Kvitová i Karolína Plíšková vstup do US Open zvládly, vyhrály ve dvou setech

Číst článek

Martincová (136. WTA) vedla ve třetí sadě nad Martičovou 3:1 a měla dva brejkboly na 4:2. Šanci neproměnila a prohrála po dvou a půl hodinovém boji.

„Prohrála jsem těsně, takže bych mohla mít radost, ale momentálně mě to extrémně mrzí. Když jsem byla na kurtu, tak jsem cítila, že na ni mám. Pak si ale člověk po zápase nemůže jen tak říct, že to bylo dobrý, když jsem hrála s 15. hráčkou světa a vzít si z toho něco pozitivního. Jsem z toho špatná,“ sdělila Radiožurnálu Martincová.

Bouzková končí také

Někdejší vítězka juniorky US Open Bouzková, která minulý týden na turnaji v New Yorku porazila Kvitovou, bojovala s Pegulaovou v dlouhých výměnách od základní čáry dvě hodiny a osmačtyřicet minut.

Sice soupeřce vzala šestkrát servis, ale měla celkem osmnáct brejkbolů a ve třetí sadě proměnila jen jeden ze šesti.

V rozhodujícím tie-breaku Bouzková po chybách prohrávala 1:6, dva mečboly ještě při svém podání odvrátila, ale při třetím poslala bekhend vedle postranní čáry. Na US Open tak prohrála v hlavní soutěži žen i potřetí v kariéře.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme