Tenista Veselý povedený turnaj v Dubaji titulem nezakončil, ve finále nestačil na Rubljova

Český tenista Jiří Veselý na turnaji v Dubaji útok na třetí a nejcennější titul v kariéře nedotáhl. Po úspěšném postupu z kvalifikace byl ve finále nad jeho síly Andrej Rubljov. Rus v prvním vzájemném duelu zvítězil 6:3, 6:4 a navázal na triumf v Marseille v minulém týdnu.

Tento článek je více než rok starý.

Dubaj (Aktualizováno: 18:34 26. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Jiří Veselý

Český tenista Jiří Veselý | Foto: Ebrahim Noroozi | Zdroj: ČTK / AP

Osmadvacetiletý Veselý, jenž mohl v Dubaji vyhrát jako první kvalifikant v historii, už na turnaji další cenný skalp nepřidal. Po dvoukolové kvalifikaci porazil bez ztráty setu Marina Čiliče, Roberta Bautistu a ve čtvrtfinále i světovou jedničku Novaka Djokoviče.

‚Mami a tati, milujeme vás!‘ Tenistka Jastremská byla dvě noci v úkrytu, pak ji rodiče poslali do Francie

Číst článek

V semifinále zdolal po více než tříhodinové bitvě Kanaďana Denise Shapovalova, se sedmým hráčem světa Rubljovem ale prohrál za hodinu a 21 minut.

O čtyři roky mladší Rubljov slaví jubilejní desátý titul v kariéře a vítěznou sérii protáhl na 13 zápasů v součtu dvouher a čtyřher. Minulý týden v Marseille totiž získal trofej v obou soutěžích.

Díky finálové účasti v Dubaji se Veselý, aktuálně 123. hráč pořadí ATP, vrátí do první stovky žebříčku. V pondělním vydání se posune na 74. místo a vrátí se do pozice české jedničky. Ve sbírce má titul z Puné z roku 2020 a z Aucklandu, kde v roce 2015 došel k trofeji z kvalifikace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme