Trojitý úspěch českých tenistek v Tallinnu. Do druhého kola míří Muchová, Nosková i Krejčíková

České tenistky Barbora Krejčíková, Karolína Muchová a Linda Nosková vstoupily úspěšně do turnaje v Tallinnu. Krejčíková porazila 6:1, 7:6 Ajlu Tomljanovicovou z Austrálie. Muchová vyřadila francouzskou kvalifikantku Jessiku Ponchetovou suverénně 6:0, 6:2. Sedmnáctiletá Nosková zvládla po postupu z kvalifikace duel s Diane Parryovou, Francouzku po obratu zdolala 2:6, 6:3, 6:4.

Tallinn (Aktualizováno: 16:35 26. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Nosková

Linda Nosková | Zdroj: Reuters

Krejčíková si o postup do prvního čtvrtfinále od června zahraje s Martou Kosťukovou z Ukrajiny. Vítězka loňského Roland Garros se pokusí ukončit nevydařenou sérii, na pěti posledních turnajích ve dvouhře nedošla dál než do druhého kola.

V důležitý moment jsme si promluvily a uvolnily se, říkají po otočeném finále Krejčíková se Siniakovou

Číst článek

Šestadvacetiletá Muchová se v této sezoně potýká se zraněními a nedaří se jí navázat na někdejší formu. Na okruh WTA se vrátila v březnu po sedmiměsíční zdravotní pauze a dosud odehrála jen osm turnajů, na třech z nich přitom musela odstoupit kvůli opakujícím se zraněním.

Vítězství naposledy slavila začátkem srpna na challengeru WTA v americkém Concordu, kde ji poté ve druhém kole zastavily problémy se zápěstím.

Semifinalistka červencového turnaje WTA v Praze Nosková bojovala s bývalou juniorskou světovou jedničkou Parryovou dvě hodiny. Hráčku z první stovky žebříčku WTA dokázala vítězka loňské juniorky na Roland Garros porazit podruhé v kariéře.

Tenisový turnaj žen v Tallinnu (tvrdý povrch, dotace 251.750 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Nosková (ČR) - Parryová (Fr.) 2:6, 6:3, 6:4.

Muchová (ČR) - Ponchetová (Fr) 6:0, 6:2

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme