Deset let tenisové radosti. Štěpánek před rozlučkou otevřel výstavu českých tenisových úspěchů

Tenista Radek Štěpánek se ve čtvrtek večer v pražské O2 areně slavnostně rozloučí s kariérou. Nejen jeho úspěchy připomíná fanouškům dočasná výstava nazvaná Deset let tenisové radosti, která je hned vedle haly v Galerii Harfa.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 16:29 18. 10. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trofej pro vítězku Fed Cupu.

Trofej pro vítězku Fed Cupu. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek prochází kolem zdi, která je vytapetovaná památnými zápasy českých tenisových týmů – nahoře Fed Cup, dole Davis Cup. Jako první je vzpomínka na daviscupovou baráž proti Švýcarsku, kdy oni dva zdolali v roce 2007 Rogera Federera se Stanem Wawrinkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Deset let tenisové radosti. Štěpánek před rozlučkou otevřel výstavu českých tenisových úspěchů

„Na téhle zdi je spousta vzpomínek a jak jsem viděl ty obrázky a fotky, tak vám vyběhnou i příběhy, které se v jednotlivých utkáních odehrávaly,“ říká Radek Štěpánek.

„Kolik kluků, kteří hrají tenis, se nedostane do daviscupového týmu. Ty výsledky, které tu jsou za těch deset let vidět, jsou myslím opravdu neuvěřitelné a jsem rád, že se nám to takhle povedlo,“ dodává Tomáš Berdych.

Oba se co chvíli zastaví a zasmějí nějakému momentu, i když ne všechny ty vzpomínky jsou radostné.

Nejlepší tenista posledních měsíců dorazil do Prahy, Djokoviće čeká Štěpánkova rozlučka

Číst článek

„Vždycky se člověku lépe vzpomíná na ty krásné chvíle a vybaví se nám u toho hlavně ty humorné, které si člověk pamatuje jako v každém sportu. Někdy se vám daří víc, někdy míň, ale my jsme šli vždycky za svým cílem a myslím, že tyhle zdi celý náš příběh krásně dokreslují,“ usmívá se Radek Štěpánek, který teď svou kariéru končí, a tak nepotřebuje spoustu artefaktů. Věnoval je na výstavu, která je ve vitrínách hned naproti zdi.

„Dal jsem sem skoro celou svoji skříň. Mám tady oblečení z finále proti Španělsku v roce 2009, mám tady raketu, se kterou jsem porazil Almagra ve finále 2012,“ vyjmenovává Štěpánek. „Já jsem dal wimbledonský talíř za finále,“ doplňuje Tomáš Berdych.

Kromě toho tam jsou i předměty od českých tenistek, které se do sousední libeňské haly podívají za necelý měsíc, kdy budou hostit ve finále Fed Cupu Američanky. Tehdy také zdejší výstava skončí.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme