Angelique Kerberová slaví premiérový titul z Wimbledonu, ve finále porazila Serenu Williamsovou

Wimbledonskou královnou pro rok 2018 je německá tenistka Angelique Kerberová. Třicetiletá hráčka ve finále porazila sedminásobnou vítězku Wimbledonu Američanku Serenu Williamsovou dvakrát 6:3.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hned v úvodním gemu vzala Kerberová soupeřce podání a dostala se do vedení 2:0. Pak ale Američanka zabrala a rázem to bylo 2:3. Jenže víc už Williamsová nezvládla, neuhrála ani gem a první set získala Kerberová v poměru 6:3.

Djoković v pětisetové bitvě udolal Nadala a vyzve ve finále Wimbledonu Andersona

Číst článek

Druhá sada se zlomila za stavu 3:2, kdy se trpělivě hrající Kerberové podařil brejk. Williamsová kupila na své poměry mnoho nevynucených chyba a druhý set nakonec skončil stejně jako ten první – 6:3.

Williamsová prohrála na Wimbledonu poprvé po 20 zápasech. Loni kvůli těhotenství chyběla. v roce 2016 turnaj vyhrála, když ve finále porazila právě Kerberovou, a titul si v Londýně připsala i o rok dřív v roce 2015.

Kerberová je první německou vítězkou Wimbledonu od roku 1996, kdy na londýnské trávě triumfovala Stefi Graffová. Po vítězství na Australian Open a US Open z roku 2016 teď přidala Kerberová i titul z Wimbledonu.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně:

Ženy:
Dvouhra - finále:
Kerberová (11-Něm.) - S. Williamsová (25-USA) 6:3, 6:3.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme