Jiří Veselý je ve třetím kole Wimbledonu, porazil čtvrtfinalistu Roland Garros

Tenista Jiří Veselý postoupil do třetího kola Wimbledonu. Ve svém druhém zápase na dvorcích All England Clubu porazil 14. nasazeného Argentince Diega Schwartzmana ve třech setech. S turnajem se loučí i Marin Čilić.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Jiří Veselý

Český tenista Jiří Veselý | Zdroj: Reuters

Diego Schwartzman atakuje v žebříčku ATP světovou desítku, ale na travnatém povrchu se malému Argentinci nedaří. Ve druhém kole letošního ročníku Wimbledonu skončil na raketě o 30 centimetru vyššího Jiřího Veselého.

Strýcová i Siniaková zvládly odložené zápasy, postoupily do třetího kola Wimbledonu

Číst článek

Český tenista vyhrál za 2 hodiny a 16 minut 6:3, 6:4 a 7:6. O vyrovnání svého nejlepšího výsledku na Wimbledonu se utká s vítězem italského zápasu mezi Simonem Bolellim a Fabiem Fogninim.

Proti světové jedenáctce se Jiří Veselý prosadil tvrdší a pestřejší hrou. Sedm dvojchyb vynahradil hned šestnácti esy, proti 40 nevynuceným chybám zaznamenal 36 vítězných úderů.

V prvním setu si oba soupeři drželi podání, jen v šesté hře Argentinec pustil Veselého do hry a rodák z Příbrami svou šanci využil. Začátek druhé sady zas ovládl return, Schwartzman si jedno ztracené podání dokázal vzít zpět, ale to druhé už ne a Čech po 70 minutách vedl 6:3 a 6:4.

Na konci třetího dějství sice čtvrtfinalista nedávného French Open tři brejkboly, díky kterým mohl celý zápas zdramatizovat, ale ani jeden nevyužil. V tie-breaku pak vedl už 3:1, ale Jiří Veselý předvedl šňůru šesti vyhraných míčků v řadě a postoupil.

Účast ve finále neobhájí Chorvat Marin Čilić, který ztratil vedení 2:0 na sety a po třech hodinách vypadl s Argentincem Pellou, z elitní osmičky nasazených tak vypadl už třetí hráč. Dál jde naopak Rafael Nadal, který ve třech setech vyprovodil Kazacha Kukuškina. 

Výsledky tenisového Wimbledonu

Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (ČR) - Schwartzman (14-Arg.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:3), Ebden (Austr.) - Robert (Fr.) 6:3, 7:6 (7:5), 4:6, 6:1, Nadal (2-Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6:4, 6:3, 6:4, Pella (Arg.) - Čilič (3-Chorv.) 3:6, 1:6, 6:4, 7:6 (7:3), 7:5, Djokovič (12-Srb.) - Zeballos (Arg.) 6:1, 6:2, 6:3, Kyrgios (15-Austr.) - Haase (Niz.) 6:3, 6:4, 7:5, De Minaur (Austr.) - Herbert (Fr.) 6:2, 6:7 (8:10), 7:5, 6:3.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme