Jiří Veselý na světovou jedničku v osmifinále Wimbledonu nestačil, s Nadalem prohrál ve třech setech

Tenista Jiří Veselý se podruhé v životě dostal do osmifinále Wimbledonu, v něm ale podlehl světové jedničce Rafaelu Nadalovi ze Španělska 3:6, 3:6, 4:6. Pro český tenis turnaj ve dvouhrách skončil.

Londýn (Aktualizováno: 19:41 9. 7. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veselý při prvním podání naznačil, jak by se dalo s Nadalem hrát. Stačilo mu pět ran a srovnal na 1:1 na gamy. Soupeř ale využil každého zaváhání a vzal mu servis. O podání přišel Veselý jednou v prvním a dvakrát ve druhém setu.

Karolína Plíšková na Wimbledonu končí v osmifinále, vypadla s Bertensovou

Číst článek

Ve třetí sadě předvedl Veselý i kvalitní hru ve výměnách a dostával Nadala do úzkých. Po forhendu Španěla do sítě se radoval z brejku na 3:2. Vzápětí ale o výhodu přišel a o čtyři hry později si hráči podali ruce u sítě. Předtím ještě Veselý odvrátil první mečbol bodem z podání, druhý esem, ale při třetím trefil aut.

„Začal hrát lépe odzadu a já udělal pár chyb, ale dostal jsem se rychle zpět, to bylo pro vývoj třetí sady klíčové,“ řekl Nadal, který je ve čtvrtfinále Wimbledonu poprvé od roku 2011, kdy zde došel do finále. „Tohle je důležitý moment, jsem rád,“ řekl cestou z kurtu. Na grandslamech si zahraje mezi „osmičkou“ již popětatřicáté.

Po Veselého vypadnutí už nemá Česko jediného zástupce ne dvouhře. Během pondělí totiž dohrála na londýnské trávě také Karolína Plíšková. Turnajová sedmička podlehla dvacáté nasazené Kiki Bertensové z Nizozemska 3:6 a 6:7.

Poslední českou vítězkou Wimbledonu je Petra Kvitová z roku 2014. Dvojnásobná šampionka turnaje (poprvé 2011), která letos patřila k favoritkám, ale vypadla v prvním kole. Jediným českým vítězem dvouhry mužů je Jan Kodeš z roku 1973.

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Veselý (ČR) 6:3, 6:3, 6:4, Anderson (8-JAR) - Monfils (Fr.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:2), 5:7, 7:6 (7:4), Federer (1-Švýc.) - Mannarino (22-Fr.) 6:0, 7:5, 6:4, Raonic (13-Kan.) - McDonald (USA) 6:3, 6:4, 6:7 (5:7), 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme