Karolína Plíšková na Wimbledonu končí v osmifinále, vypadla s Bertensovou

Z Wimbledonské dvouhry vypadla poslední Češka. Karolína Plíšková prohrála s Nizozemkou Kiki Bertensovou ve dvou setech. To Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou dál drží naději na zkompletování kariérního grandslamu ve čtyřhře, když ve třetím kole vyřadily druhý nasazený český pár Andrea Sestini Hlaváčková, Barbora Strýcová po výhře 2:6, 7:6 a 6:4.

Wimbledon (Aktualizováno: 14:23 9. 7. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Žádná z horní desítky nasazených hráček neprošla na Wimbledonu přes osmifinále. Zkázu favoritek završila Karolína Plíšková, která jako nasazená sedmička nestačila na Nizozemku Kiki Bertensovou ve dvou setech.

ONLINE: Karolína Plíšková - Kiki Bertensová 0:2

Číst článek

Zápas trval hodinu a 40 minut, tenistka z Loun prohrála první set 3:6, ve druhém sice dotáhla vedení Nizozemky, která pak ale jasně vládla v tie-breaku.

Po hodině a 41 minutách napálila Kiki Bertensová nechytatelný míč na čáru, o jeho přesnosti rozhodlo až jestřábí oko. Nizozemka si klekla a čekala, až po uznání balonku na čáře šla poděkovat Karolíně Plíškové za osmifinálový zápas. Soupeřka poslední české tenistky vyhrála 6:3 a 7:6.

Proti Plíškové hrála v závěru jak technologie, tak páska. V zápase ale nepředvedla svůj ideální výkon. V úvodu obou sad přišla o podání a musela stahovat náskok 20. nasazené. V první sadě se dostala na stav 3:3, pak si ale dvakrát přišla o podání, zatímco sama nedokázala využít čtyři brejkboly.

Druhý set na kurtu č. 2 trval přes hodinu. Tenistka z Loun se sice ze stavu 1:4 dokázala dostat do zkrácené hry, tam ale prohrála pět míčků v řadě. I tak je osmifinále jejím nejlepším výsledkem ve Wimbledonu. Doposud byla na travnatém grandslamu nejdál ve druhém kole.

Posledním českým zástupcem ve dvouhrách Wimbledonu je Jiří Veselý, který bude v podvečer na centrálním dvorci čelit Rafaelu Nadalovi.

Šafářová je ve čtvrtfinále čtyřhry

Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou dál drží naději na zkompletování kariérního grandslamu ve čtyřhře. Ve Wimbledonu, který jim ve sbírce jediný chybí, v pondělí odvrátily dva mečboly a ve třetím kole vyřadily druhý nasazený český pár Andrea Sestini Hlaváčková, Barbora Strýcová po výhře 2:6, 7:6 a 6:4.

‚Servis je zbraň,‘ tuší Jiří Veselý. Wimbledonský osmifinalista nechce Nadala pustit do tempa

Číst článek

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou, které nyní po roce obnovily spolupráci, vyhrály dvakrát Australian Open i Roland Garros a jednou US Open. Na trávě v All England Clubu jsou ve čtvrtfinále stejně jako před třemi lety, ale dál se nedostaly.

V duelu se Sestini Hlaváčkovou a Strýcovou ztratily hladce první set. Ve druhém už vedly 5:1, přesto o zápas málem přišly. V tie-breaku si turnajové dvojky vypracovaly dva mečboly, ale ani jednou neuspěly a hrála se třetí sada.

Ryze český pár v ní sice vedl 2:0, ale rychle bylo srovnáno a v deváté hře přišla o podání Strýcová. Šafářová vzápětí utkání čistou hrou uzavřela.

Sestini Hlaváčková přišla o možnost stát se po Wimbledonu světovou deblovou jedničkou. K tomu potřebovala turnaj vyhrát a spoléhat na zaváhání soupeřek.

„Team Bucie“, jak se Šafářové s Mattekovou-Sandsovou přezdívá, nyní narazí na šestou nasazenou kanadsko-čínskou dvojici Gabriela Dabrowská, Sü I-fan.

Grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně:

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:

Bertensová (20-Niz.) - Karolína Plíšková (7-ČR) 6:3, 7:6 (7:1), Ostapenková (12-Lot.) - Sasnovičová (Běl.) 7:6 (7:4), 6:0, Giorgiová (It.) - Makarovová (Rus.) 6:3, 6:4, Cibulková (SR) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 6:4, 6:1, Kerberová (11-Něm.) - Bencicová (Švýc.) 6:3, 7:6 (7:5), Görgesová (13-Něm.) - Vekičová (Chorv.) 6:3, 6:2, Kasatkinová (14-Rus.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:7 (6:8), 6:3, 6:2, S. Williamsová (25-USA) - Rodinová (Rus.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 3. kolo:
Šafářová, Matteková-Sandsová (ČR/USA) - Sestini Hlaváčková, Strýcová (2-ČR) 2:6, 7:6 (9:7), 6:4, Peschkeová, Melicharová (12-ČR/USA) - Mertensová, Schuursová (8-Belg./Niz.) 7:6 (7:4), 6:3.

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Mannarino (22-Fr.) 6:0, 7:5, 6:4, Raonic (13-Kan.) - McDonald (USA) 6:3, 6:4, 6:7 (5:7), 6:2.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme