Kerberová proti Sereně Williamsové. Finále Wimbledonu bude mít stejné složení jako před dvěma lety

O titul z tenisového Wimbledonu si zahraje Němka Angelique Kerberová proti Američance Sereně Williamsové. Rozhodly o tom čtvrteční semifinálové zápasy, v nichž si Kerberová poradila s Jelenou Ostapenkovou a Williamsová s Julií Görgesovou.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 17:14 12. 7. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas se zlomil za stavu 3:3 v prvním setu, kdy Kerberová poprvé sebrala Ostapenkové podání a dostala se do vedení. Potom německá tenistka vyhrála dalších pět gemů v řadě, takže po vítězství 6:3 v prvním setu vedla v tom druhém už 3:0 a měla nakročeno do finále.

‚Chci, aby trofej zůstala v USA.‘ Finále Fed Cupu proti Česku si možná zahraje i Serena Williamsová

Číst článek

Ostapenková pak sice ještě zabojovala a také jednou prolomila soupeřčin servis, nakonec ale i druhou sadu prohrála 3:6, a tak Kerberová během hodiny a devíti minut vybojovala postup do svého čtvrtého grandslamového finále v kariéře.

Německá hráčka dokázala ze tří předchozích finále dvakrát zvítězit a jednou u toho byla i Karolína Plíšková, kterou Kerberová předloni porazila ve finále US Open. 

Ve stejném roce si Kerberová zahrála i finále Wimbledonu, tam ale podlehla Sereně Williamsové. Letos může Američance porážku vrátit, protože právě ona bude její finálovou soupeřkou, protože si v semifinále poradila s Julií Görgesovou.

Williamsová získala první set poměrně snadno, když za stavu 3:2 získala brejk a pak do konce sady nedovolila Görgesové ani gem. Ve druhém setu Američanka vedla 5:2, a i když Němka ještě utkání trochu zdramatizovala dvěma vyhranými gemy v řadě, nakonec druhý set skončil v poměru 6:4 pro Williamsovou.

Šestatřicetiletá Serena Williamsová na Wimbledonu vyhrála dvacátý zápas v řadě. Loni totiž kvůli těhotenství chyběla, předtím v letech 2015 a 2016 slavila titul. 

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně:

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Kerberová (11-Něm.) - Ostapenková (12-Lot.) 6:3, 6:3, S. Williamsová (25-USA) - Görgesová (13-Něm.) 6:2, 6:4.

Junioři:
Čtyřhra - 2. kolo:
Nakashima, Zink (USA) - Forejtek, Svrčina (ČR) 6:7 (4:7), 6:4, 6:3.

Muži:
Čtyřhra - semifinále:
Klaasen, Venus (13-JAR/N. Zél.) - Nielsen, Salisbury (Dán./Brit.) 7:6 (8:6), 3:6, 6:3, 6:4.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme