Djoković v pětisetové bitvě udolal Nadala a vyzve ve finále Wimbledonu Andersona

Srbský tenista Novak Djokovič si po třech letech zahraje ve Wimbledonu o titul. V sobotní dohrávce semifinále s Rafaelem Nadalem si se světovou jedničkou poradil 6:4, 3:6, 7:6, 3:6 a 10:8. O čtvrtý triumf z londýnského grandslamu si v neděli zahraje proti Kevinu Andersonovi z Jihoafrické republiky.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas začal v pátek s výrazným zpožděním, protože před nimi Anderson s Američanem Johnem Isnerem strávili na kurtu šest a půl hodiny a odehráli nejdelší semifinále wimbledonské historie. Duel Djokoviče s Nadalem pak byl za stavu 2:1 na sety pro srbského tenistu přerušen a dohrával se v sobotu.

Novaka Djokoviće kritizují v rodném Srbsku, na mistrovství světa totiž fandí chorvatským fotbalistům

Číst článek

Nadal srovnal na 2:2, ale v rozhodující páté sadě začal mít pomalu navrch Djokovič. Za stavu 8:7 si při soupeřově podání vypracoval první mečbol, ale využít ho ještě nedokázal. Povedlo se mu to až při dalším Nadalově servisu, kdy se postaral o jediný brejk pátého setu.

Djokovič zápas ukončil po pěti hodinách a 21 minutách a delší semifinále ve Wimbledonu odehráli pouze Isner s Andersonem. Jednatřicetiletý Srb si zahraje první grandslamové finále po dvou letech a bude usilovat o třináctý grandslamový titul v kariéře.

Z dosavadních šesti vzájemných zápasů Djokovič s Andersonem, který po loňském neúspěšném finále US Open může získat první grandslamový titul, prohrál pouze ten první v roce 2008. Ve Wimbledonu se utkali dvakrát a před dvěma lety v osmifinále musel otáčet stav 0:2 na sety.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně:

Muži:
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (12-Srb.) - Nadal (2-Šp.) 6:4, 3:6, 7:6 (11:9), 3:6, 10:8.

Junioři:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Štyler, Mejia (6-ČR/Kol.) - Nakashima, Zink (USA) 6:3, 6:4.

Juniorky:
Dvouhra - finále:
Swiateková (Pol.) - Küngová (Švýc.) 6:4, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme