Krejčíková se Siniakovou jsou wimbledonské šampionky, ve finále přehrály nasazené jedničky 2:0

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ovládly čtyřhru na Wimbledonu, stejně jako v roce 2018. V nedělním finále přehrály nasazené jedničky Elise Mertensovou z Belgie a Čang Šuaj z Číny ve dvou setech 6:2 a 6:4. Společně získaly už pátý grandslamový titul.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme online Londýn (Aktualizováno: 21:01 10. 7. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po nedělním finále už dvojnásobné vítězky Wimbledonu, Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková

Po nedělním finále už dvojnásobné vítězky Wimbledonu, Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

Nejlepší deblový pár loňského roku ztratil letos ve Wimbledonu jen jeden set. Proti Mertensové a Čang Šuaj neudržely jedinkrát servis a díky čtyřem brejkům dotáhly duel za 68 minut k vítězství.

Wimbledonské finále ženské čtyřhry jsme sledovali online

Číst článek

Pro Krejčíkovou je o to cennější, že tři měsíce nemohla hrát kvůli problémům s loktem.

Šestadvacetileté Češky triumfovaly v pátém grandslamovém finále ze šesti, mezi trofejemi jim chybí jen z US Open. V letech 2018 a 2021 ovládly antukové Roland Garros. Pěti grandslamovými tituly se vyrovnaly Lucii Šafářové s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

O titul znovu na vysněném centrkurtu. ‚Atmosféra se ani nedá popsat,‘ těší se Siniaková

Číst článek

„Úžasné, obrovská radost. Už od prvního balónu z nás sršelo, že nechceme prohrát. Doufala jsem, že se naše jméno na té trofeji zase objeví. A jsem ráda, že tam jsme,“ řekla v rozhovoru pro Radiožurnál Krejčíková.

Se Siniakovou už ve druhém gamu prolomily soupeřkám servis. Poté, co získaly další brejk v závěru, ukončily úvodní sadu za 33 minut. Pak sice nasazené jedničky hru vyrovnaly a za stavu 3:3 využily brejkbol, vedení ale při servisu Mertensové nepotvrdily.

Poslední dva gamy patřily českým tenistkám. „Nepopsatelný zážitek, jsem moc ráda, že se to povedlo. Šly jsme si za tím,“ doplnila Siniaková.

Krejčíková získala ve čtyřhře třináctý titul v kariéře, Siniaková osmnáctý. Mertensová s Čang Šuaj si naopak připsaly první letošní porážku na trávě.

Tenisový Wimbledon v Londýně

Ženy, čtyřhra - finále:

Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Mertensová, Čang Šuaj (1-Belg./Čína) 6:2, 6:4.

ČTK, apr, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme