Krejčíková se Siniakovou suverénně prolétly přes ukrajinsko-lotyšský pár, čeká je finále Wimbledonu

České tenisové duo Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková dál suverénně prochází Wimbledonem. Po vyhraných setech 6:2 a 6:2 nad Ukrajinkou Ljudmilou Kičenokovou a Lotyškou Jelenou Ostapenkovou jsou ve finále. Na turnaji zatím ztratily jediný set a mají v londýnském All England Clubu nakročeno k zopakování titulové jízdy z roku 2018. O trofej se poperou v neděli proti nasazeným jedničkám Elise Mertensové z Belgie a Čang Šuaj z Číny.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 21:22 8. 7. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková (vlevo) a její deblová parťačka Barbora Krejčíková v semifinále Wimbledonu

Kateřina Siniaková (vlevo) a její deblová parťačka Barbora Krejčíková v semifinále Wimbledonu | Foto: John Walton | Zdroj: PA Images, Reuters

Duo Kičenoková, Ostapenková přitom favorizované Češky hned na začátku zahnalo do nepříjemné situace. Po téměř desetiminutové tahanici o úvodní gem a následném ztraceném podání prohrávaly Krejčíková se Siniakovou 0:2.

Los Poháru Billie Jean Kingové: Češky narazí v nabité skupině na USA a Polsko v čele se Światekovou

Číst článek

Na nepříznivý vývoj nejsou zvyklé, na turnaji doposud ztratily v pěti utkáních jediný set. Agresivní start soupeřek ale zkušenou dvojici nezaskočil, spíš nakopnul. Vzápětí přišel break, solidní gem na podání a další break. Momentum se překlopilo.

Nejlepší deblový pár loňské sezony získal jistotu. Obě hráčky zvládaly dobře nejen své role, i Krejčíková předvedla předvídavost na síti a Siniaková zase přehled na základní čáře. Ukrajinsko-lotyšský tandem ztratil krok, prohrál 2:6.

I v druhém setu držely Kičenoková s Ostapenkovou tempo jen chvíli. Lotyška jistila dvojici zezadu, Ukrajinka skvěle přebíhala vepředu. V opačném složení ale podléhaly českému náporu. Navíc čtvrtý nasazený pár selhával na servisu. Češky jim ho prolomily hned šestkrát.

Po čtyřech vyrovnaných gemech zaúřadovala Krejčíková se Sinakovou třemi breaky v řadě. Bylo jedné a čtvrt hodině bylo hotovo. Znovu 6:2 a postup do nedělního finále.

„Bylo to perfektní. Pro mě asi největší zápas, který jsem odehrála. Zařadila bych to i před všechny singly, co jsem hrála loni. Jsem moc ráda, že jsme se tam konečně dostal. Že jsme na centrkurtu zahráli strašně dobře a že si tam zahrajeme ještě jednou,“ usmívala se Barbora Krejčíková před mikrofonem Radiožurnálu.

Pokud sehrané duo zvedne trofej podobně jako třeba v lednu na Australian Open, připíše si už celkem pátý společný grandslam. K tomu bude muset druhý nasazený pár porazit ten první, tedy dvojici Mertensová, Šuaj.

Výsledky tenisového Wimbledonu

Tenisový Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 40,35 milionu liber):

Ženy, čtyřhra - semifinále:

Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - L. Kičenoková, Ostapenková (4-Ukr./Lot.) 6:2, 6:2.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme