Djoković porazil Goffina a narazí na Bautistu Aguta. V semifinále se utkají také Federer s Nadalem

Obhájce titulu Novak Djoković, osminásobný vítěz Roger Federer i Španěl Rafael Nadal postoupili ve Wimbledonu do semifinále. Nejvýše nasazený Srb zdolal Davida Goffina z Belgie 6:4, 6:0, 6:2, Federer při 100. výhře v All England Clubu přehrál Keie Nišikoriho 4:6, 6:1, 6:4, 6:4 a Nadal vyřadil ve třech setech Američana Sama Querreyho.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 21:26 10. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djoković zdolal Belgičana Davida Gofiina a v bitvě o finále vyzve Roberta Bautistu Aguta ze Španělska

Srbský tenista Novak Djoković zdolal Belgičana Davida Gofiina a v bitvě o finále vyzve Roberta Bautistu Aguta ze Španělska | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

V semifinále dojde na atraktivní bitvu Nadal - Federer, Djokoviće vyzve Španěl Roberto Bautista.

Sedmatřicetiletý Federer zahájil zápas s Nišikorim prohraným servisem a to ho stálo úvodní set. Po rychlém vyrovnání se na dvorci rozpoutala bitva, v níž se osmý nasazený Japonec snažil útočit, ale po některých Federerových úderech občas zůstal jen bezmocně stát. Definitivně ale rozhodl až favoritův brejk na 5:4 ve čtvrté sadě, zápas pak Federer zakončil dvanáctým esem.

Stovky výher na jednom grandslamovém turnaji ještě žádný tenista nedosáhl. Nyní zkušeného Švýcara čeká další velká výzva. S dlouholetým rivalem Nadalem ve Wimbledonu nehrál od roku 2008, kdy Španěl zvítězil v památném pětisetovém finále a nedovolil Federerovi ovládnout turnaj pošesté za sebou.

Nadal ve čtvrtfinále poměrně hladce zdolal Querreyho 7:5, 6:2, 6:2, americký soupeř ho nedokázal vyvést z rovnováhy ani 22 esy. S příštím protivníkem Federerem má vítěz osmnácti grandslamových turnajů Nadal aktivní bilanci 24:15.

Jako první má španělský tenista už po dnešku jistotu, že se kvalifikoval na Turnaj mistrů. Do Londýna se proto na podzim vrátí, nejlepší osmička hráčů sezony se utká v O2 Areně od 10. do 17. listopadu. Na Masters se Nadal probojoval patnáctým rokem v řadě. Momentálně ho zdobí série 17 výher, protože před Wimbledonem ovládl Roland Garros i antukové Masters v Římě.

Předchozí vzájemný duel Djokoviće s Goffinem vyhrál předloni v Monte Carlu osmadvacetiletý Belgičan a lépe začal i tentokrát. Jeho brejk na 4:3 ale Djoković okamžitě smazal a následně přidal ještě devět vyhraných gamů za sebou. Zápas nakonec netrval ani dvě hodiny. „Ale ten první set byl nesmírně důležitý. Kdoví, jak by se to celé vyvíjelo, kdybych ho nevyhrál,“ prohlásil vítěz.

Úspěšná juniorka dozrála až po třicítce. Tenistka Strýcová zkrotila emoce a píše svůj příběh

Číst článek

Také Djoković si připsal jubilejní výhru, v All England Clubu zvítězil ve dvouhře posedmdesáté. Z posledních pěti grandslamů má bilanci 31:1, jedinou prohru mu v semifinále Roland Garros připravil Rakušan Dominic Thiem. V semifinále Wimbledonu je současná světová jednička podeváté, trofeje má čtyři.

Djokovićovým příštím soupeřem bude Španěl Bautista, který porazil Guida Pellu z Argentiny 7:5, 6:4, 3:6 a 6:3. Bautista a Pella usilovali o největší grandslamový úspěch, do semifinále se ještě žádný z nich neprobojoval. Bautista, který je ve světovém žebříčku o čtyři místa výš, vyhrál i třetí vzájemný zápas.

Tenisový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 38 milionů liber):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Goffin (21-Belg.) 6:4, 6:0, 6:2, Federer (2-Švýc.) - Nišikori (8-Jap.) 4:6, 6:1, 6:4, 6:4, Nadal (3-Šp.) - Querrey (USA) 7:5, 6:2, 6:2, Bautista (23-Šp.) - Pella (26-Arg.) 7:5, 6:4, 3:6, 6:3.

Ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Grönefeldová, Schuursová (8-Něm./Niz.) 6:2, 7:6 (7:1), Strýcová, Sie Šu-wej (3-ČR/Tchaj-wan) - Mertensová, Sabalenková (6-Belg./Běl.) 6:4, 6:2.

Smíšená čtyřhra - 3. kolo:
Peschkeová, Koolhof (5-ČR/Niz.) - N. Kičenoková, Kúreší (Ukr./Pák.) 7:6 (7:5), 6:4.

Junioři:
Dvouhra - 3. kolo:
Svrčina (ČR) - Schoolkate (Austr.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo:
Forejtek, Lehečka (1-ČR) - Dale, Martin (USA) 6:4, 6:4, Paulson, Vanšelbojm (ČR/Ukr.) - Chahoud, Nguyen (Švéd./Viet.) 6:1, 6:1, Baadi, Jianu (Kan./Rum.) - Svrčina, Riedi (ČR/Švýc.) 6:3, 6:1.

Juniorky:
Dvouhra - 3. kolo:
Nugrohoová (Indon.) - Fruhvirtová (ČR) 4:6, 6:3, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme