Vždycky jsem byla spíš klidná, říkala Rybakinová o ‚chladné‘ oslavě wimbledonského titulu

Třiadvacetiletá tenistka Jelena Rybakinová z Kazachstánu získala svůj první grandslamový titul. Ve wibledonském finále otočila utkání se světovou dvojkou Tunisankou Ons Džabúrovou a zvítězila 2:1 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jelena Rybakinová.

Jelena Rybakinová. | Foto: TOBY MELVILLE | Zdroj: Reuters

Wimbledonské šampionky někdy radostí padají na záda, klekají na kolena, ale Jelena Rybakinová v klidu došla k síti, oddechla si, že to má za sebou, a jen velmi málo cukla koutky. Až si z toho někteří fanoušci na sociálních sítích dělali legraci, že to vypadá jako po prvním kole méně významného turnaje.

‚Platí vítěz.‘ Wimbledonští finalisté Djoković s Kyrgiosem se vsadili o večeři

Číst článek

„Vždycky jsem byla spíš klidná. Navíc jsem teď nevěděla, co mám dělat. Byla jsem šokovaná. Dolehlo na mě tolik emocí, že jsem se jen snažila zůstat v klidu. Jednou ode mě možná uvidíte velkou reakci, ale teď to bohužel nebylo,“ řekla nejmladší wimbledonská vítězka od triumfu Petry Kvitové v roce 2011.

A poražená Tunisanka Ons Džabúrová v legraci řekla, že novou šampionku bude muset naučit slavit. Ale výrazné emoce nakonec Jelena Rybakinová přece jen ukázala, skoro v závěru tiskové konference, po otázce, co na její úspěch řeknou rodiče.

Pravděpodobně budou hrozně pyšní,“ povídala už skrz slzy nová šampionka a pak si ještě po chvilce pláče ze sebe udělala legraci: „Chtěli jste vidět emoce, ne,“ zeptala se třiadvacetiletá tenistka, nejmladší vítězka ženské dvouhry Wimbledonu od triumfu Petry Kvitové z roku 2011. České tenistce bylo tenkrát ještě o dva roky méně.

Jaroslav Plašil, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme