Když si to budu chtít užít, proberu se v šatně. Půjdu vyhrát, těší se Veselý na osmifinále s Nadalem

Ještě na jaře přemýšlel o konci sezony, ale teď je rád, že se tak nerozhodl. Tenista Jiří Veselý dosáhl na wimbledonské osmifinále a vybojoval si zápas proti nejlepšímu hráči světa, Španělu Rafaelu Nadalovi.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Těžko hledám slova, je to bombastický výsledek a jsem za to strašně rád. Před zápasem jsem věděl, že tahle varianta je,“ říkal po vítězství nad Italem Fogninim a před pondělním osmifinále s Rafaelem Nadalem.

Veselý je v osmifinále Wimbledonu, čeká ho Nadal

Číst článek

Na jaře po sérii zdravotních potíží a špatných výsledků uvažoval o předčasném konci sezony, nechytil se ani na antuce, na svém nejoblíbenějším povrchu, vypadl z první stovky a dost o sobě pochyboval. Teď porazil už třetího soupeře na nejslavnějším turnaji světa, Itala Fogniniho, 3:1 na sety.

„Hlava, servis… Všechno víceméně fungovalo podle přání, takže jsem za to hrozně rád,“ říká Jiří Veselý.

Po Wimbledonu se může stát dokonce poprvé v kariéře českou mužskou jedničkou, kdyby v senzačních výsledcích pokračoval a Nadala ve wimbledonském osmifinále porazil. „To už jsou takové bonusy navíc,“ směje se.

„Když tam půjdu s tím, že si to jdu užít, tak se proberu a už budu v šatně. Musím do toho jít s tím, že jdu vyhrát. Je jedno, jestli tam je Nadal, nebo kdokoli jiný. Je to sport, vždycky tam někdo bude stát. Nemám co ztratit a když se to podaří, bude to úplná bomba,“ těší se na pondělní osmifinále.

Teď je Jiří Veselý rád, za to, co je. A že u toho může být i táta, který se jako častý průvodce po velkých turnajích po čase dočkal výborného výsledku: „Nemá tolik času, aby jezdil na každý turnaj, ale snaží se jezdit na ty největší akce. Je to pro něj splněný sen. Začal se mnou hrát a tenisem žije. S Rafou by to pro něj byla další trofej do sbírky.“

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme