Chci ukazovat, že nic nevypustím a mám ke všem respekt, říká čtvrtfinalistka Wimbledonu Bouzková

Tenistka Marie Bouzková opouští svůj zatím nejúspěšnější grandslamový turnaj. V boji o postup do semifinále podlehla ve třech setech světové dvojce Tunisance Ons Džabúrové. Bouzková má za cíl jednou Wimbledon vyhrát. A uspět by chtěla také na US Open v New Yorku. Ale už teď plní i mimosportovní plány.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Foto: HANNAH MCKAY | Zdroj: Reuters

Když v roce 2014 Marie Bouzková vybojovala na US Open titul v dívčí juniorce, spoléhala na skvělé běžecké schopnosti a ohromnou zarputilost, ale taky se už tenkrát dokázala hrou zároveň bavit a na kurtu usmívat. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek Jaroslava Plašila o Marii Bouzkové

„Nemám konkrétní plány, aby třeba byla světová jednička. Hlavně chci, aby se u tenisu usmívala i ve třiceti,“ přál si tehdy v New Yorku otec české tenistky Milan Bouzek. Jeho dceři bude za pár týdnů 24 a úsměv zatím neztrácí.

I když někdy to pochopitelně bolí. Loni v Madridu uklouzla při duelu s krajankou Petrou Kvitovou a zranila si ruku, překonávala období, kdy se jí výsledkově nedařilo při snaze trochu vylepšovat svůj styl, aby kromě vynikající obrany uměla i zaútočit. A pochopitelně jí mrzely i další nezdary na kurtu, včetně čerstvé čtvrtfinálové porážky ve Wimbledonu.

„Chci být známá tím, že nevypustím žádný míč. Ale zároveň chci ukazovat, že mám ke všem respekt, a že to není jen o tenisu a výhrách, ale i o tom být normální člověk. A třeba inspirovat děti je pro mě taky důležité,“ říká Radiožurnálu Marie Bouzková.

Bojovnost Marie Bouzkové v osmifinále Wimbledonu

Ostatně i proto je tolik oblíbená i v tak konkurenčním prostředí ženské tenisové šatny. A není divu, že na konci roku 2020 dostala díky hlasování kolegyň cenu Karen Krantzckeové za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj.

„Ani jsem nepřemýšlela, že bych takovou cenu mohla získat já. Je to určitě velké překvapení a moc si toho vážím. Těší mě to hlavně z toho důvodu, že i ty výš postavené hráčky si vzpomněly zrovna na mě, i když tu zatím nejsem tak dlouho,“ říkala tenkrát Marie Bouzková, která ukazuje, že se stálým úsměvem na tváři může usilovat i o velké sportovní ceny a cíle.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme