Djoković díky otočce přehrál Norrieho 3:1 a vyhlíží sedmý titul na Wimbledonu. Ve finále vyzve Kyrgiose

Srbský tenista Novak Djoković zdolal v semifinále Wimbledonu Brita Camerona Norrieho 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 a na londýnské trávě si zahraje o sedmý titul. Jeho soupeřem v nedělním finále bude Australan Nick Kyrgios, jemuž kvůli zranění břicha vzdal vítěz rekordních 22 grandslamů Rafael Nadal. Djoković se v případě výhry může Španělovi přiblížit na jediný titul.

Londýn (Aktualizováno: 20:05 8. 7. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković po postupu do finále Wimbledonu

Novak Djoković po postupu do finále Wimbledonu | Foto: Hannah Mckay | Zdroj: Reuters

Třetí hráč světa Djoković si ve Wimbledonu připsal 27. vítězství po sobě a postupem do 32. grandslamového finále se v čele historického žebříčku odpoutal od Švýcara Rogera Federera. V Londýně si o vítěznou trofej zahraje poosmé, neuspěl pouze jednou.

Nadalovo tažení Wimbledonem zastavilo zranění, Kyrgios míří na grandslamu do svého prvního finále

Číst článek

Djoković také může získat první titul z turnajů velké čtyřky v této sezoně. Na Australian Open nestartoval kvůli tomu, že nebyl očkovaný proti koronaviru, na Roland Garros vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Nadalem.

Pětatřicetiletý Srb, který čtvrtfinále s Italem Jannikem Sinnerem otočil z 0:2 na sety, nevstoupil do zápasu s o devět let mladším Norriem dobře. Hned na úvod ztratil servis, což se mu v první sadě stalo ještě dvakrát a nakonec prohrál 2:6.

Od druhého setu už byl Djoković na podání bezchybný, zatímco nováček v grandslamovém semifinále Norrie o něj přišel v závěru druhé i v úvodu třetí a čtvrté sady dohromady čtyřikrát.

„Nezačal jsem dobře a v prvním setu byl (Norrie) lepším hráčem. Grandslamové semifinále je vždy o tlaku a očekávání. Cameron neměl moc co ztratit a hrál životní turnaj. Získal jsem šťastný brejk na 4:3, ten game mi tak trochu věnoval a od té doby se ráz zápasu celkem změnil,“ řekl Djoković.

Po dvou a půl hodinách proměnil bývalý dlouholetý vládce světového žebříčku první mečbol, k výhře si pomohl také 13 esy. V Londýně tak Srb může dál usilovat o čtvrtý triumf za sebou.

„Moje práce ještě neskončila. Jisté je, že pro oba to bude emocionálně hodně náročné. Ještě jsem s ním nezískal ani set, tak doufám, že tentokrát to bude jiné,“ uvedl Djoković, který s Kyrgiosem prohrál oba vzájemné zápasy před pěti lety.

„Bude to moje další finále Wimbledonu, který tak moc miluji. Snad ta zkušenost bude hrát v můj prospěch,“ prohlásil Djoković.

Výsledky tenisového Wimbledonu

Tenisový Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 40,35 milionu liber):

Muži, dvouhra - semifinále:

Djokovič (1-Srb.) - Norrie (9-Brit.) 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme