Djoković díky otočce přehrál Norrieho 3:1 a vyhlíží sedmý titul na Wimbledonu. Ve finále vyzve Kyrgiose

Srbský tenista Novak Djoković zdolal v semifinále Wimbledonu Brita Camerona Norrieho 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 a na londýnské trávě si zahraje o sedmý titul. Jeho soupeřem v nedělním finále bude Australan Nick Kyrgios, jemuž kvůli zranění břicha vzdal vítěz rekordních 22 grandslamů Rafael Nadal. Djoković se v případě výhry může Španělovi přiblížit na jediný titul.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 20:05 8. 7. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković po postupu do finále Wimbledonu

Novak Djoković po postupu do finále Wimbledonu | Foto: Hannah Mckay | Zdroj: Reuters

Třetí hráč světa Djoković si ve Wimbledonu připsal 27. vítězství po sobě a postupem do 32. grandslamového finále se v čele historického žebříčku odpoutal od Švýcara Rogera Federera. V Londýně si o vítěznou trofej zahraje poosmé, neuspěl pouze jednou.

Nadalovo tažení Wimbledonem zastavilo zranění, Kyrgios míří na grandslamu do svého prvního finále

Číst článek

Djoković také může získat první titul z turnajů velké čtyřky v této sezoně. Na Australian Open nestartoval kvůli tomu, že nebyl očkovaný proti koronaviru, na Roland Garros vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Nadalem.

Pětatřicetiletý Srb, který čtvrtfinále s Italem Jannikem Sinnerem otočil z 0:2 na sety, nevstoupil do zápasu s o devět let mladším Norriem dobře. Hned na úvod ztratil servis, což se mu v první sadě stalo ještě dvakrát a nakonec prohrál 2:6.

Od druhého setu už byl Djoković na podání bezchybný, zatímco nováček v grandslamovém semifinále Norrie o něj přišel v závěru druhé i v úvodu třetí a čtvrté sady dohromady čtyřikrát.

„Nezačal jsem dobře a v prvním setu byl (Norrie) lepším hráčem. Grandslamové semifinále je vždy o tlaku a očekávání. Cameron neměl moc co ztratit a hrál životní turnaj. Získal jsem šťastný brejk na 4:3, ten game mi tak trochu věnoval a od té doby se ráz zápasu celkem změnil,“ řekl Djoković.

Po dvou a půl hodinách proměnil bývalý dlouholetý vládce světového žebříčku první mečbol, k výhře si pomohl také 13 esy. V Londýně tak Srb může dál usilovat o čtvrtý triumf za sebou.

„Moje práce ještě neskončila. Jisté je, že pro oba to bude emocionálně hodně náročné. Ještě jsem s ním nezískal ani set, tak doufám, že tentokrát to bude jiné,“ uvedl Djoković, který s Kyrgiosem prohrál oba vzájemné zápasy před pěti lety.

„Bude to moje další finále Wimbledonu, který tak moc miluji. Snad ta zkušenost bude hrát v můj prospěch,“ prohlásil Djoković.

Výsledky tenisového Wimbledonu

Tenisový Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 40,35 milionu liber):

Muži, dvouhra - semifinále:

Djokovič (1-Srb.) - Norrie (9-Brit.) 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme