Diváci nás podporovali, což nám pomohlo, říkají wimbledonské semifinalistky Krejčíková a Siniaková

Na velkých turnajích se občas stává, že jsou posledními z českých zástupců v soutěžích dospělých. A stejné to je i teď ve Wimbledonu. Tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková se připravují na semifinálový duel ženského deblu, a protože k němu nastoupí až v pátek, mají teď během travnatého grandslamu nezvykle dlouhé skoro třídenní volno.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková | Foto: Rob Prange/DPPI | Zdroj: Reuters

„Dneska jsme hrály docela brzo, a možná proto tak dopadl ten první set. Nebylo to nic moc. Teď se musíme vyspat,“ dělá si legraci Kateřina Siniaková, doplňovaná Barborou Krejčíkovou pro Radiožurnál, když se vrací k nepovedenému začátku zatím posledního zápasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové po postupu do semifinále Wimbledonu

Teď dospí předchozí brzké vstávání a připraví se na jedenácté grandslamové semifinále českého páru v dospělé kategorii, který ještě v tomto roce na největších akcích neprohrál. Vítěznou šňůru si drží už od loňského Turnaje mistryň v Mexiku, prodloužil ji na vítězném Australian Open, a pokračuje v ní teď ve Wimbledonu, byť se na některé výhry tady na dvorcích All England Clubu hodně nadřel.

„Je super, že jsme tam dvě, protože když se jedné nedaří, tak to ta druhá převezme a můžeme si navzájem vypomoct,“ pochvaluje si spolupráci Kateřina Siniaková.

„Všechny soupeřky hrají dobře, takže je každý zápas těžký. A hlavně se hraje na trávě, což je nevyzpytatelný povrch,“ vypráví Barbora Krejčíková.

Čtvrtfinálový obrat

Vítězky loňských olympijských her v Tokiu teď zhruba po roce ve Wimbledonu zatím nehrají svůj nejlepší tenis, což může souviset i s menší herní praxí kvůli nedávným zdravotním problémům, které je připravily o druhý grandslam sezóny Roland Garros. V Londýně ale cestu k výhře zatím pokaždé našly.

Dokonce i v minulém utkání proti americko-australské dvojici Melicharová-Martinezová, Perezová, ve kterém prohrály úvodní set 1:6 a ve druhém soupeřky přišly poprvé o podání až za vedení 4:3. Ale i fanoušci, kterých zřejmě i s úspěchy českého páru v hledišti přibývá, pomohli k obratu.

Cítím, že je ve mně něco, co jsem ze sebe ještě nedostala, říká Bouzková po povedeném Wimbledonu

Číst článek

„Diváci určitě nechtěli, aby to bylo rychlé. Jejich fandění nám určitě pomohlo. Začali nás podporovat víc, díky čemuž jsme se chytly. Začaly jsme hrát vyrovnanější gemy, v důležitý moment jsme je brejkly a od té chvíle jsme začaly hrát líp,“ vracela se k podpoře fanoušků v posledním zápase Krejčíková.

V dalším zápase si společně s Kateřinou Siniakovou zahraje proti ukrajinsko-lotyšské dvojici Kičenoková, Ostapenková, a půjde o postup do finále, které tentokrát zdejší pořadatelé naplánovali na neděli.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme