Tenistka Bouzková vypadla na turnaji WTA v Acapulcu již v prvním kole s Němkou Mariaovou

Po třísetové bitvě končí na turnaji v Acapulcu česká tenistka Marie Bouzková. Třetí nasazená hráčka podlehla Němce Tatjaně Mariaové 4:6, 6:1 a 2:6. Jednadvacetiletá Češka se v zápase nemohla opřít ani o své podání hned 11 dvojchyb, soupeřka byla v tomto ohledu bezchybná.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Marie Bouzková

Česká tenistka Marie Bouzková | Foto: Dan Hamilton | Zdroj: Reuters

V úvodní sadě si jako první vypracovala brejkbol Bouzková, která ve měla ve čtvrté hře k dispozici hned dva. Ani jeden z nich ale nevyužila a Němka si tak podržela svůj servis. A vzápětí si při podání české tenistky došla pro brejkbol také dvaatřicetiletá Mariaová. Ta ho ale ihned proměnila ujala se vedení 3:2. Následně si obě tenistky držely svůj servis a neproměňovaly brejky. První set tak skončil 6:4 pro Němku.

Strýcová i Martincová zvládly na turnaji v Dauhá 1. kolo, Vondroušová končí

Číst článek

Druhá hra vyzněla úspěšně pro Bouzkovou, která se ujala vedení již 3:0. Mariaová si následně ve čtvrté hře podržela své podání, což ale byl jediný gem, který v této hře získala. Ty zbývající uhrála poměrně bez potíží česká tenistka, která tuto sadu ukončila čistou hrou.

Také v rozhodujícím setu jako první brejkla svou soupeřku Bouzková. Vzápětí se jí ho ale při svém podaní nepodařilo potvrdit, Mariaová totiž rebrejkem vyrovnala na 2:2. Německá tenistka získala také čtyři následující gemy, čímž vyhrála set 6:2 a tím také celé utkání 2:1 na sety.

Druhou šanci postoupit do druhého kola na tomto turnaji bude mít Bouzková již ve středu, kdy se ve čtyřhře představí po boku další Češky Renaty Voráčové. Jejich soupeřkami bude ukrajinsko-kanadská dvojice Kateryna Bondarenková, Sharon Fichmanová.

Still trying to get my first win in beautiful Acapulco😔🤨 Lets try in doubles tomorrow🍀 Thank you for your support, #teamMary

06:20 – 25. 02. 2020

6 111

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme