Znavená Kvitová zdolala v třísetovém boji Peraovou a v Ostravě vyhlíží druhé kolo, stejně tak Martincová

Česká tenistka Petra Kvitová zvládla první kolo domácího turnaje WTA v Ostravě Agel Open, porazila Američanku Bernardu Peraovou 2:1 na sety. Do další fáze prošla i wimbledonská vítězka Jelena Rybakinová z Kazachstánu, Ruska Jekatěrina Alexandrovová a Australanka Ajla Tomljanovićová. Naopak končí bývalá světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úleva Petry Kvitové po vítězství v v prvním kole turnaje WTA v Ostravě

Úleva Petry Kvitové po vítězství v v prvním kole turnaje WTA v Ostravě | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Minulý týden jsem měla chřipku, jsem dost znavená,“ popsala Petra Kvitová v rozhovoru na kurtu po vítězství.

Na tenisovém turnaji v Ostravě si zahraje sedm vítězek grandslamu, Kvitová dostala divokou kartu

Číst článek

Onemocnění ale není jediný důvod únavy. Hodně sil vzala Kvitové také soupeřka Bernarda Peraová ze Spojených států. 

Ovšem ne v úvodním setu. Kvitová totiž vstoupila do domácího turnaje velkolepě, sebrala prvních pět gemů. Pak sice ztratila podání, ale náskok si v pohodě pohlídala. 

V další sadě ovšem dvojnásobné vítězce Wimbledonu nevyšel závěr, dva brejky Peraové v závěru poslaly zápas do rozhodujícího setu. Ten ovládla Kvitová, ale na kurtu spíš vládla nejistota z obou stran. Zejména na servisu.

Statistiky napočítaly v závěrečné sadě hned pět ztracených podání. Česká hráčka zahodila o jedno méně a po sérii tvrdých úderů se v Ostravě radovala z vítězného rozjezdu.

„Je skvělé být doma,“ dodala v rozhovoru s úsměvem na tváři. Kromě radosti naznačoval výraz v obličeji i úlevu. I přesto, že Kvitová nebyla stoprocentně fit, první kolo po dvou hodinách zvládla.

Další překážkou 32leté ranařky v cestě za triumfem bude světová čtyřka a nasazená dvojka, Španělka Paula Badosaová.

„Bude to hodně o servisu a returnu. Obě do toho budeme šít a hrát rychle. Vím, že nemá úplně nejlepší formu, ale je tak dobrá hráčka, že to na ni může sednout, a pak bude vše naopak. Pro diváky to bude hezký zápas,“ láká Kvitová.

Sedmadvacetiletá Martincová porazila Teichmannovou i ve druhém vzájemném zápase. V prvním setu nesrazilo pražskou rodačku ani manko 1:5. Díky pěti vyhraným gamům za sebou si Martincová vynutila zkrácenou hru a triumfovala jasně 7:1.

Ve druhém setu se 78. hráčce světa podařilo získat dva brejky a za stavu 6:5 mohla duel dopodávat. Teichmannová se ale nevzdala, srovnala a ve zkrácené hře odvrátila tři mečboly. Při čtvrtém už poslala míč do sítě. Martincová tak stále živí šanci na obhajobu loňského čtvrtfinále.

Azarenková končí

Dál jde také wimbledonská vítězka Jelena Rybakinová. Rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán otočila duel s Američankou Madison Keysovou a po výhře 5:7, 6:3, 6:3 vyzve buď Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, nebo Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou.

Postoupila i Australanka Ajla Tomljanovicová, jež vyřadila Číňanku Čang Šuaj dvakrát 6:3. Čtvrtfinalistka US Open, která v New Yorku porazila loučící se Serenu Williamsovou, narazí na světovou jedničku Igu Światekovou.

Dohrála naopak bývalá světová jednička Běloruska Viktoria Azarenková. Vítězka dvou grandslamů podlehla Rusce Jekatěrině Alexandrovové 4:6, 6:4, 2:6.

Sedmadvacetiletá Ruska si pomohla 12 esy a po triumfu v Soulu si připsala šesté vítězství za sebou. V další fázi narazí buď na Britku Emmu Raducanuovou, nebo na nasazenou pětku Rusku Darju Kasatkinovou.

Výsledky tenisového turnaje žen v Ostravě

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (ČR) - Peraová (USA) 6:3, 2:6, 6:4, Martincová (ČR) - Teichmannová (Švýc.) 7:6 (7:1), 7:6 (7:5), Alexandrovová (Rus.) - Azarenková (Běl.) 6:4, 4:6, 6:2, Tomljanovicová (Austr.) - Čang Šuaj (Čína) 6:3, 6:3, Rybakinová (Kaz.) - Keysová (USA) 5:7, 6:3, 6:3.

apr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme