Budeme chtít hrát naši hru, říká Siniaková před deblovým finále proti ‚neznámým‘ soupeřkám

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si zahrají o titul v ženské čtyřhře Australian Open. V neděli ráno se v Melbourne utkají s překvapivými finalistkami a možná nepříliš známými soupeřkami. Nasazené jedničky grandslamového turnaje narazí na brazilsko-kazašskou dvojici Haddadová-Maiová a Danilinová.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková na Australian Open

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková na Australian Open | Foto: Rob Prange | Zdroj: Reuters

„Viděla jsem je jen trošku, připravovala jsem se spíš na svůj zápas,“ přiznává Radiožurnálu Kateřina Siniaková, že své finálové soupeřky při turnaji nijak zvlášť nesledovala, protože se soustředila na své výkony a také na polovičku pavouku, ve které turnajové jedničky byly. „Druhou půlku pavouku úplně nesledujeme.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Budeme chtít hrát naši hru, říká Siniaková před deblovým finále proti ‚neznámým‘ soupeřkám

Nebývá obvyklé, aby české deblistky ve svých zápasech o titul narážely na nenasazené soupeřky. Že své soupeřky nesledovala, ale ještě neznamená, že by své možná nečekané protivnice přehlížela.

„Když jsou ve finále, určitě něco předvedly, hrajou asi solidně. Důležité ale bude, jak my nastoupíme. Budeme chtít být ty, které tlačí, a budeme chtít hrát naši hru,“ věří Kateřina Siniaková síle českého nejvýše nasazeného páru, který už má tituly z grandslamů v Paříži a ve Wimbledonu, z Turnaje mistryň, pyšní se olympijským zlatem a teď může přidat další novou velkou trofej.

Ale že mu v tom bude překážet velmi nebezpečná dvojice, tuší i Barbora Krejčíková.

„Ty holky hrají dobře, jsou obě hodně vysoké, dobře servírují. Snaží se hrát agresivně od základní čáry. Jedna je pravačka, druhá je levačka, je to těžká a nepříjemná kombinace. Plno holek porazily, určitě to bude těžké,“ říká Krejčíková.

Suverénní Bartyová slaví třetí grandslamový titul v kariéře, na Australian Open neztratila ani set

Číst článek

Vždyť Haddadová-Maiová a Danilinová vyřadily v semifinále silné Japonky, turnajové dvojky. Na turnaji si poradily třeba s Češkami Terezou Martincovou a Markétou Vondroušovou. 

„Věřím, že to dotáhneme a dovezeme domů další trofej,“ touží Barbora Krejčíková po trofeji, kterou ve své sbírce ještě nemá.

„Pro nás je hlavně důležité hrát dobře na velkých turnajích, na grandslamech. Chtěly bychom se spolu kvalifikovat na Turnaj mistryň. To jsou naše hlavní cíle,“ dodává Krejčíková.

O titul z Australian Open začne Barbora Krejčíková společně s Kateřinou Siniakovou bojovat v neděli v 5.00.

Jaroslav Plašil, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme