Strýcová vypadla na turnaji WTA v New Yorku ve druhém kole s domácí Peraovou, Siniaková postupuje

Barbora Strýcová prohrála v druhém kole turnaje v newyorském Bronxu s domácí tenistkou Bernardou Peraovou 6:3, 2:6 a 1:6. Turnajová trojka měla v prvním kole generálky na US Open volný los a 69. hráčka světového žebříčku ji dál nepustila. V jediném předchozím vzájemném utkání přitom Strýcové loni na Australian Open podlehla ve dvou setech. Kateřina Siniaková po skreči soupeřky postupuje.

New York (Aktualizováno: 7:45 21. 8. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová na letošním Australian Open

Barbora Strýcová | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletá česká tenistka po dvou brejcích získala úvodní set, v druhém jí to ale Peraová oplatila a v rozhodujícím dějství vedla už 3:0. Pak sice sama přišla o podání, ale ani to ji na cestě za postupem nezastavilo.

Berdych podával ve Winston-Salemu na postup. Se Srbem Krajinovičem ale nakonec prohrál

Číst článek

Strýcová absolvovala v Bronxu teprve druhý start na amerických betonech. Po wimbledonském pohádkovém tažení, které na londýnské trávě proměnila v deblový titul a semifinálovou účast ve dvouhře, v minulém týdnu nastoupila v Cincinnati. Po postupu z kvalifikace ale vypadla hned v prvním kole.

Čtvrtfinále proti Peraové si zahraje Kateřina Siniaková. Turnajová pětka totiž ve 2. kole vedla nad Anastasií Potapovovou 6:0, 3:0 a poté Ruska vzdala.

Osmatřicátá tenistka světového žebříčku Siniaková se na kurtu zdržela jen o málo víc než tři čtvrtě hodiny. Její soupeřka prošla do hlavní soutěže z kvalifikace a absolvovala pátý zápas během pěti dnů.

Královehradecká rodačka Siniaková si na WTA Tour připsala dvě výhry za sebou poprvé od antukového Roland Garros. Jejím letošním maximem ve dvouhře je semifinále z květnového turnaje v Norimberku, ve čtvrtfinále byla i v dubnu v Praze.

Utkání druhého kola čeká v New Yorku ještě Karolínu Muchovou, jež se ve středu střetne s domácí Kristie Ahnovou.

Tenisový turnaj žen v New Yorku:
Dvouhra - 2. kolo:
Peraová (USA) - Strýcová (3-ČR) 3:6, 6:2, 6:1, Giorgiová (It.) - Petkovicová (Něm.) 3:6, 7:5, 7:6 (7:3), Siniaková (5-ČR) - Potapovová (Rus.) 6:0, 3:0 skreč, Cornetová (Fr.) - Ču Lin (Čína) 7:6 (7:5), 4:0 skreč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme